Kinopremiéry: Barbar Conan a baron Prášil vedou sebevražedný oddíl

Vydáno: 03.08.2016 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První srpnový týden je v kinech jasně ve znamení očekávané komiksovky Sebevražedný oddíl. Mimo ni mají největší divácký potenciál jen hollywoodská a francouzská komedie, potěší i návraty tří klasik na velká plátna.
Sebevražedný oddíl (Suicide Squad) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Sebevražedný oddíl / Suicide SquadJedna z nejočekávanějších komiksovek léta definitivně spatří světlo světa a ve svém žánru by mohla být hodně zdařilá a především netuctová. Předpoklady k tomu má velké - hrdiny, kteří nejsou žádnými svatoušky, zajímavý příběh, pravděpodobně i několik hlášek a poměrně známý tvůrčí tým. Tomu velí režisér a scenárista David Ayer, který se nebojí drsnější akce ani humoru, a do ústředních rolí si obsadil Margot Robbie, Willa Smithe, Joela Kinnamana, Violu Davis, Jaie Courtneyho a Jareda Leta, na jehož Jokera jsou všichni zvědaví. Na recenze je zatím embargo, takže je čekejte až těsně před premiérou. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Tým nejnebezpečnějších zločinců na světě, kteří si právě kroutí své tresty v různých věznicích, je povolán do akce, protože světu hrozí nebezpečí v podobě záhadné nepřemožitelné entity. Jenže k tomu je potřeba ho vyzbrojit a hlídat, což není jednoduchá práce. Nezvítězí v nich nakonec přece jen touha být ten zlý?

Zajímavost: Při natáčení filmu byl údajně kvůli jeho temnějšímu pojetí přítomen terapeut.

Oficiální český trailer filmu Sebevražedný oddíl / Suicide Squad
 Matky na tahu (Bad Moms) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Matky na tahu / Bad MomsDo dlouhé řady různých "pařících" komedií se přidává další, která je ovšem tentokráte určena spíše ženskému pohlaví, ještě konkrétněji těm, které už plní mateřské povinnosti. Po přečtení synopse se nedá čekat žádný originální příspěvek k žánru, čemuž přikyvují i dostupné ohlasy, nicméně při troše štěstí by mohlo jít o solidní a snad i vtipnou podívanou. Režii a scénář obstarala dvojice Jon Lucas a Scott Moore, jejichž dosavadní díla nepřekročila kvalitativní průměr a kiny většinou prošuměla. Nejzajímavější tak bude obsazení, v němž nechybí Mila Kunis, Kristen Bell, Christina Applegate nebo Jada Pinkett Smith. S největší pravděpodobností nenáročná oddechovka.

Synopse: Co se stane, když tři přepracované a vystresované matky dojdou na hranici svých možností? Vykašlou se na veškerou odpovědnost a začnou si užívat volnosti, svobody a především nevázané zábavy.

Zajímavost: Kunis byla během natáčení těhotná.

Český trailer filmu Matky na tahu / Bad Moms
Barbar Conan (Conan the Barbarian) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Barbar Conan / Conan the BarbarianDalší z mnoha letošních krátkodobých (vždy na jediný měsíc) návratů na velká plátna patří legendárnímu béčku, které netřeba představovat. Režisér a spoluscenárista John Milius v něm stvořil jednoduchou, ale funkční mytologii a mohl si dovolit natočit ho drsně a brutálně, čili se nevyhýbá hodně násilným a krvavým scénám. Nesmí tu chybět ani nezapomenutelný soundtrack Basila Poledourise. V hlavní roli pochopitelně napíná a ukazuje svou muskulaturu Arnold Schwarzenegger, vedle něhož se objeví třeba James Earl Jones nebo Max von Sydow. Klasika týdne.

Synopse: Když je Conan ještě malý chlapec, je vesnice, v níž žije, přepadena válečníky vedenými Thulsou Soudcem (James Earl Jones) a všichni mimo dětí, které jsou odvedeny a připoutány k žentouru, jsou povražděni. Po patnácti letech je Conan (Arnold Schwarzenegger) jako jediný naživu a jeho srdce je plné nenávisti. Vydá se tak na dlouhou cestu za pomstou.

Zajímavost: Falešná krev byla kvůli chladnému počasí ředěna vodkou.

Originální trailer filmu Barbar Conan / Conan the Barbarian
Za láskou vzhůru (Un homme á la hauteur) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Za láskou vzhůru / Un homme à la hauteurUž ze synopse francouzské romantické komedie je vesměs jasné, že si nebude na nic hrát, ale půjde na ruku divákovi. Jaký bude výsledek, je ale těžké odhadovat, neboť režisérem a scenáristou je nevyzpytatelný Laurent Tirard, dosavadní hodnocení jsou sice solidní, je jich ale zatím málo. Z našincům známých jmen se v hlavních rolích objeví jen Jean Dujardin. Milovníci francouzského humoru asi tohle nevynechají.

Synopse: Diane (Virginie Efira) je krásná žena, v prestižní právnické firmě, kde pracuje, má vysoké postavení a disponuje smyslem pro humor. Ačkoli prošla těžkým rozvodem, je opět připravena najít může svých snů. Jednoho večera jí zazvoní domácí telefon a ona přijímá hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), který našel její mobil. Je šarmantní, zdvořilý, vtipný, bohatý a naprosto ji okouzlí. I proto si oba okamžitě domluví rande. Jenže Diane si podle hlasu představuje někoho úplně jiného a jejich setkání skončí fiaskem.

Český trailer filmu Za láskou vzhůru / Un homme á la hauteur
Špekoun (Bouboule) (Film Europe)

Český plakát filmu Špekoun / BoubouleAni belgicko-švýcarská komedie nevypadá bůhvíjak originálně, vzhledem k tomu, že jde navíc o režijní a scenáristický debut Bruna Devilleho, může dopadnout opravdu všelijak. Tuzemského diváka tak zřejmě nejvíc naláká téma, neboť v obsazení se neobjeví nikdo povědomý. Hodnocení zatím prakticky neexistují, takže případní zájemci se musí řídit momentální náladou a vztahem k evropské kinematografii.

Synopse: Kevinovi (David Thielemans) je dvanáct let a žije s matkou a dvěma sestrami. Váží ovšem sto jedna kilo a jakákoli rada na zhubnutí absolutně nefunguje. Když už se od něj odvrátí i jeho nejlepší kamarád, vypadá to, že jeho život už budou jen ústrky a posměšky. Pak se ale objeví Patrick (Swann Arlaud) - pracuje v bezpečnostní agentuře, má ostrého psa a plno historek o tom, jak sloužil u speciálních jednotek. A právě on se z Kevina rozhodne udělat elitního vojáka. Dokáže chlapec vyhrát boj s obezitou a vlastní vůlí?

Český trailer filmu Špekoun / Bouboule
Starci na chmelu (AČFK)

Plakát filmu  / Starci na chmeluV rámci Projektu 100 lze už od prvního srpna na velkém plátně po dlouhých desetiletích znovu vidět asi nejslavnější český filmový muzikál, jehož písničky skoro zlidověly a dodnes patří k velkým hitům. Režisér Ladislav Rychman ho v kariéře už nikdy nepřekonal a spolehl se v něm na odlehčenou atmosféru, skvělou hudbu a jednoduchý, ale účinný příběh. V hlavní roli nesmí chybět Vladimír Pucholt, vedle kterého se v rolích menších objevují další slavné tváře. Jen je možná škoda to, že celé prostředí, do něhož je film zasazen, je natolik anachronické, že mladším divákům vůbec nic neřekne. Ti starší si ale můžou užít velkou nostalgii.

Synopse: Studentka Hana (Ivana Pavlová) se na chmelové brigádě stává objektem zájmu vychloubačného Honzy (Miloš Zavadil) a čestného a zásadového, i když trošku svéráznějšího Filipa (Vladimír Pucholt). Romantika v podkroví školy, kde jsou všichni ubytováni, však končí necitlivým zásahem pedagogického sboru.

Zajímavost: Jde o vůbec první muzikál na světě, kde hlavní postava nezpívá ani netancuje.

Originální trailer filmu Starci na chmelu
Baron Prášil (AČFK)

Plakát filmu  / Baron PrášilDigitálně restaurované podoby a uvedení na velké plátno se prvního srpna dočká asi nejzásadnější film u nás stále nedoceněného Karla Zemana. Ten mohl v příběhu bájného barona - pohádkáře popustit uzdu své fantazii a vzniklo tak legendární dílo, které patří ke klenotům světové kinematografie a inspirovalo mnoho dnes slavných tvůrců v jejich tvorbě. Samozřejmostí je mimo fikčního světa a úchvatné trikové stránky hvězdné obsazení, v němž nechybí Miloš Kopecký, Jana Brejchová, Rudolf Jelínek, Karel Höger nebo Rudolf Hrušínský. Hodně slavné dílo.

Synopse: Novodobý astronaut Toník (Rudolf Jelínek) přistane na Měsíci, kde se setká se zvláštní společností. Jejím nejvýraznějším členem je chlubivý baron Prášil (Miloš Kopecký), který se společně s ním vydá do Turecka, aby ze zajetí zákeřného sultána vyvobodil půvabnou princeznu Bianku (Jana Brejchová). Jelikož se ji baron pokouší okouzlit, podstupuje kvůli ní neuvěřitelná dobrodružství.

Zajímavost: Na MFF v Cannes získal snímek Velkou cenu.

Trailer k restaurované verzi filmu Baron Prášil


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY