TOP 20 ČR: kina překvapivě ovládla Sezn@mka

Vydáno: 02.08.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Vypadalo to na souboj Jasona Bournea, který se vrátil v podobě Matta Damona, spolu s ženskými Krotiteli duchů, ale v Česku se nakonec vynořil nečekaný soupeř v podobě letní komedie Sezn@mka a ujal se prvenství.
Matt Damon ve filmu Jason Bourne / Jason BourneNa první příčku v žebříčku návštěvnosti kin se tento týden vyšplhal opravdu nečekaný soupeř, a to tuzemská romantická komedie Sezn@mka. Ohlasy na ni sice nejsou zrovna pochvalné, ale do kina nalákala velké množství diváků a objevila se tak až na samotném vrcholu. Od čtvrtého týdne ve vedení tak dělila s rozdílem sta tisíc pátou Dobu ledovou: Mamutí drcnutí, která se tak po třech úspěšných víkendech poroučela k stříbru. Předpokládaní soupeři tohoto léta, kteří oba bojovali o titul letního šampiona, tak oba ostrouhali. Lépe dopadl "vzkříšený" Jason Bourne, jehož roli si po letech zopakoval Matt Damon, ten pak za sebou nechal i čtyři Krotitele duchů, které si ve Feigově rebootu zahrály čtyři komičky.

Letní hororová pochoutka Zhasni a zemřeš pramenící z dětského strachu ze tmy se po strmém pádu uchytila až na pátém místě a ještě níže tak vytlačila pixarovský návrat do podmořského světa ve filmu Hledá se Dory. Zájem diváků opadl i u Hřebejkova nového dramatu Učitelka z komunistické éry Československa a další dvě místa pak klofli kouzelničtí Podfukáři 2 s dramatem z karlovarského festivalu, Tohle je náš svět. Na desítce se pak udržel dlouho očekávaný sequel Den nezávislosti: Nový útok.

Sam Claflin, Emilia Clarke ve filmu Než jsem tě poznala / Me Before YouPod čarou top desítky tak momentálně zůstalo romantické drama Než jsem tě poznala podle světového bestselleru spolu s návratém hrdiny z džungle v Legendě o Tarzanovi natočené Davidem Yatesem. Letošní dosud komerčně nejsúpěšnější český kousek Teorie tygra se i po čtyřech měsících na plátně udržel na třináctém místě a pod sebe smetl ještě Bobinovu Alenku v říši divů: Za zrcadlem. Německý rodinný snímek Heidi, děvčátko z hor vynesla premiéra pouze na patnácku, ale podařilo se mu přeci jen překonat havajskou komedii Mike i Dave sháněj holku spolu s adaptací hry Warcraft: První střet. Poslední tři místa pak skončila rozdělená mezi Hrou peněz, španělskou Julietou a Angry Birds ve filmu.

1. Sezn@mka - 4,2 mil. (premiéra)
2. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 4,1 mil.
3. Jason Bourne - 3,6 mil. (premiéra)
4. Krotitelé duchů - 2 mil. (premiéra)
5. Zhasni a zemřeš - 1,8 mil.
6. Hledá se Dory - 1,1 mil.
7. Učitelka - 679 tis.
8. Podfukáři 2 - 503 tis.
9. Tohle je náš svět - 428 tis.
10. Den nezávislosti: Nový útok - 365 tis.

11. Než jsem tě poznala - 356 tis.
12. Legenda o Tarzanovi - 261 tis.
13. Teorie tygra - 218 tis.
14. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 192 tis.
15. Heidi, děvčátko z hor - 159 tis. (premiéra)
16. Mike i Dave sháněj holku - 142 tis.
17. Warcraft: První střet - 129 tis.
18. Hra peněz - 123 tis.
19. Julieta - 105 tis.
20. Angry Birds ve filmu - 90 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY