Box Office: Star Trek: Do neznáma skóruje

Vydáno: 25.07.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Star Trek: Do neznáma si doletěl pro první místo žebříčku Box Office o premiérovém víkendu. Velmi dobře si také vedl nezávislý horor Zhasni a zemřeš, který předběhl i poslední Dobu ledovou.
Sofia Boutella ve filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek BeyondPo dvou týdnech se v žebříčku Box Office mění pořadí. V jeho čele stanul Star Trek: Do neznáma se solidními 59,6 miliony, což byl zhruba výsledek předběžných odhadů, které se pohybovaly okolo částky 60 mil. Přesto je tento výsledek horší v porovnání s předchozími dvěma díly rebootované franšízy. Předchozí Star Trek: Do temnoty otvíral za 70,2 a první Star Trek za 75,2 mil.

Na druhém místě je Tajný život mazlíčků odsunutý výše uvedeným novým Star Trekem s 29,3 mil. Za tři týdny tento animák v amerických kinech utržil 260 milionů. Už teď je jasné, že je tu zaděláno na další franšízu. V cizině se tomuto animáku zdaleka tak dobře nevede. Zatím zde utržil "jen" 63 milionů. 

Teresa Palmer ve filmu Zhasni a zemřeš / Lights OutNa trojce skončil reboot Krotitelé duchů s 21,6 mil. Čtvrté místo patří druhé z novinek, kterou je nezávislý a levný horor za necelých pět milionů Zhasni a zemřeš, za nějž lidé při premiérovém víkendu utratili stejnou částku jako za předtím zmíněné Krotitelé duchů, tedy 21,6 milionu. Zhasni a zemřeš dokázalo i s méně kinosály překonat i premiéru třetí z novinek, kterou byla na pátém místě animovaná Doba ledová: Mamutí drcnutí, která za duchařským hororem zaostala o těch 600 tisíc dolarů. "Dobám ledovým" se obecně dařilo lépe v zámoří než doma, což je případ i této části, která v cizině vydělala už skoro 134 milionů.

Na šestce se stále drží Hledá se Dory, která vede letošní žebříček nejúspěšnějších domácích filmů s částkou 460 mil. Celosvětově jí bude brzy patřit páté místo, kdy předběhne Deadpoola a zařadí se za Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Na sedmičce se ještě drží Legenda o Tarzanovi. Osmé místo patří teeny komedii Mike i Dave sháněj holku. Do topky se dostal na deváté místo kontroverzní politický dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party Dineshe D'Souzy o demokratické kandidátce na prezidenta Hillary Clinton. Topku uzavírá The Infiltrator

Hlavní novinkou příštího víkendu bude Jason Bourne, kterého doprovodí komedie Bad Moms a thriller Nerve: Hra o život

BOX OFFICE: VÍKEND OD 22. ČERVENCE 2016

 1. Star Trek: Do neznáma 59,6 mil. (novinka)
 2. Tajný život mazlíčků 29,3 mil.
 3. Krotitelé duchů 21,6 mil.
 4. Zhasni a zemřeš 21,6 mil. (novinka)
 5. Doba ledová: Mamutí drcnutí 21 mil. (novinka)
 6. Hledá se Dory 7,2 mil.
 7. Legenda o Tarzanovi 6,4 mil.
 8. Mike i Dave sháněj holku 4,4 mil.
 9. Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party 3,7 mil.
10. The Infiltrator 3,2 mil.


Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY