Box Office: Krotitelé duchů na Mazlíčky nestačili

Vydáno: 18.07.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Animovaný Tajný život mazlíčků obhájil první místo z minulého víkendu. Nestačil na ně ani reboot Krotitelé duchů s ústřední ženskou čtyřkou v hlavních rolích, ačkoliv nejde o propadák.
Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones ve filmu Krotitelé duchů / GhostbustersTajný život mazlíčků potvrdil roli favorita i druhý víkend a obhájil prvenství z minulého týdne, kdy debutoval a na první místo mu tentokrát stačila jen polovina tržeb z minula, konkrétně 50,6 mil. "Mazlíčci" už nyní překonali dvousetmilionovou hranici a jsou šestým domácím nejúspěšnějším filmem roku. To je obrovský úspěch. Reboot Krotitelé duchů dokázal porazit "Mazlíčky" akorát v premiérový den - v pátek. Za víkend se ale musel spokojit až s druhým místem, když otevřel za solidních 46 milionů.

Jde o nejlepší debut pro komedii od loňského Ladíme 2, která otevřela za 69 mil. Katastrofické předpovědi včetně "nejdislikovanějšího" filmového traileru na YouTube se tak nevyplnily. Krotitelé duchů s rozpočtem 144 mil. budou muset každopádně spoléhat na zámořský trh, kde se některým americkým snímkům daří nepoměrně lépe než doma (například Warcraft: První střet). Na trojce skončila Legenda o Tarzanovi s 11 miliony a za tři týdny se nová verze starého příběhu dokázala vyškrábat přes stamilionovou hranici, což je vzhledem ke skoro dvojnásobnému rozpočtu dost málo. 

Bryan Cranston, John Leguizamo ve filmu  / The InfiltratorNa čtyřce je Hledá se Dory, která je s celkovou sumou 445 milionů za pět týdnů od premiéry suverénně nejúspěšnějším filmem letošního roku a zároveň nejvýdělečnějším animákem všech dob (v Americe), když předstihla dosavadního lídra, kterým byl Shrek 2. (441mil.) Jen v zámoří si "Dory" tak dominantně nevede. Páté místo patří další nenáročné komedii pro náctileté Mike i Dave sháněj holku, která debutovala minulý víkend. Šestá je Očista: Volební rok, která se propadákem neměla šanci stát vzhledem ke svému "low-budgetu", který činil jen deset milionů. Třetí "Očista" za tři týdny utržila už 71 milionů, takže čtyřka nás určitě nemine.

Dobře si vede i Centrální inteligence na sedmičce, která za pět týdnů v domácích kinech posbírala 117 milionů. Na osmičku to ještě zvládla druhá novinka, krimi thriller The Infiltrator o honu na drogové kartely, který otvíral místo tradičního pátku už ve středu. Na více jak pět milionů a nějaké drobné to ale nebylo. Na devítce se stále trápí Obr Dobr, který si doma publikum nenašel. O něco lépe, ale v zásadě podobně je na tom i Den nezávislosti: Nový útok, který topku uzavírá. Po čtyřech týdnech se teprve škrábe k stomilionové hranici hranici, kterou jeho předchůdce překonal jako nic před dvaceti lety.

Dobře si vedla i novinka Woodyho Allena Café Society, která otvírala jen v pěti kinech, přesto vydělala 355 tisíc, což je 71 tisíc na kino (průměr u "normálních" filmů na kino se pohybuje mezi 2-3 tisíci).

Příští týden otevřou hned tři novinky. Největší pozornost by měl přitáhnout nový Star Trek: Do neznáma, kterému budou sekundovat animovaná Doba ledová: Mamutí drcnutí a horor Zhasni a zemřeš

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15. ČERVENCE 2016 

 1. Tajný život mazlíčků 50,6 mil.
 2. Krotitelé duchů 46 mil. (novinka)
 3. Legenda o Tarzanovi 11,1 mil.
 4. Hledá se Dory 11 mil.
 5. Mike i Dave sháněj holku 7,5 mil.
 6. Očista: Volební rok 6 mil.
 7. Centrální inteligence 5,3 mil.
 8. The Infiltrator 5,2 mil. (novinka)
 9.Obr Dobr 3,7 mil.
10. Den nezávislosti: Nový útok 3,4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY