Hallströmův hraný Louskáček obsazuje první postavu

Vydáno: 15.07.2016 12:27 - | foto: facebook tvůrce

Balet od Čajkovského na příští rok Disney připravuje jako hraný snímek - ten režíruje Lasse Hallström a do připravované adaptace se mu již podařilo zlákat primabalerínu z prestižního baletního divadla.
Elle Fanning ve filmu  / The Nutcracker in 3DZatímco filmovým fanouškům asi jméno Misty Copeland nic říkat nebude, baletní nadšenci jej pravděpodobně někdy zaslechli. Tato americká baletka se totiž zapsala do historie baletu jako první Afroameričanka, která se stala primabalerínou v prestižním Americkém baletním divadle. A teď se jí dostane role v jednom z nejznámějších baletních představení - Louskáčkovi, ovšem ne na divadelních prknech, ale před kamerou režiséra Lasseho Hallströma (Čokoláda a Co žere Gilberta Grapea?). 

Zatím není jasné, koho si zahraje, ale jelikož se ve světě baletu jedná o jedno z vekých jmen, mohla by dost možná ulovit jednu z hlavních rolí. Sama Copeland prozradila svou účast fotografií umístěnou na sociální síť Instagram, kam vyfotila svou kopii scénáře napsaného Ashleigh Powell. Nejnovější hraná adaptace baletu napsaného Petrem Iljičem Čajkovským je pojmenovaná The Nutcracker and the Four Realms a do kin by se měla podívat již příští rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY