Box Office: Tajný život mazlíčků zaznamenal masivní úspěch

Vydáno: 11.07.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Animovaný Tajný život mazlíčků zaznamenal rekordní úspěch o premiérovém víkendu v žebříčku Box Office. Bez problémů převzal štafetu od konkurenčního animáku Hledá se Dory, který dominoval několik týdnů.
Fotografie z filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets Nový animák od studia Illumination a Universalu, od tvůrců Já, padouchTajný život mazlíčků zaznamenal rekordní víkendový otvírák, který překročil hranici sta milionů dolarů (103,2 mil.). Tím položil základy nové franšíze. Na rozdíl od Hledá se Dory se Tajný život mazlíčků nemohl spoléhat na svého předchůdce, protože žádného nemá. O to působivější je to výsledek i vzhledem k průměrnému rozpočtu, který se pohybuje zhruba okolo polovičky běžných rozpočtů jiných animáků od velkých studií. Tajný život mazlíčků tak převzal štafetu ve vedení žebříčku právě od "Dory", která mu dominovala předchozí čtyři víkendy.

Druhá je Legenda o Tarzanovi s částkou 20,6 mil., čímž svůj zisk tento snímek zaokrouhlil na 81,4 mil. Hledá se Dory je nyní na třetím místě, ale co je důležitější, tak jde se sumou 422 mil. o nejúspěšnější film roku 2016, když překonal v domácích tržbách i Captaina Americu. Jde zároveň i o komerčně nejúspěšnější animák všech dob, když porazil i třetí Příběh hraček. Pouze z celosvětového hlediska zatím "Dory" zaostává. 

Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Adam DeVine ve filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding DatesNa čtyřce pak skončila druhá víkendová novinka, nová komedie Mike i Dave sháněj holku, která otevřela za průměrných 16,6 mil. Pětici pak uzavírá Očista: Volební rok s částkou 11,7 mil. Za dva týdny pak levný hororový sequel utržil už 58 milionů. Stálicí, která neroste, ani neklesá, je Centrální inteligence, která je stejně jako minule šestá. Za čtyři týdny už utržila 108 mil. 

Naopak sedmý Den nezávislosti: Nový útok musí stomilionovou hranici teprve překonat, což by se mu mělo povést až příští týden. Dobře si nevede ani Obr Dobr, který klesl na osmičku a za dva týdny doma utržil jen 38 milionů. Lépe než on si vede i žralok v Mělčinách na devítce, který má za tři týdny slušných 45 milionů. Desítku překvapivě uzavírá indický snímek Sultan, romantické akční drama o fiktivním zápasníkovi, který mimo první desítku odsunul i V zajetí démonů 2.

Příští víkend pak do kin dorazí dlouho diskutovaný reboot Krotitelé duchů. Spolu s ním pak otevře i thriller The Infiltrator.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 8. ČERVENCE 2016 

 1. Tajný život mazlíčků 103,1 mil. (novinka)
 2. Legenda o Tarzanovi 20,6 mil. 
 3. Hledá se Dory 20,3 mil.
 4. Mike i Dave sháněj holku 16,6 mil. (novinka)
 5. Očista: Volební rok 11,7 mil.
 6. Centrální inteligence 8,1 mil.
 7. Den nezávislosti: Nový útok 7,7 mil.
 8. Obr Dobr 7,6 mil.
 9. Mělčiny 4,8 mil.
10. Sultan 2,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY