Kinopremiéry: Tarzan se zúženou předkožkou hledá holku

Vydáno: 06.07.2016 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Letní sezóna začíná v tuzemských kinech pozvolna a mezi prvními červencovými premiérami není žádný potenciální trhák. Nová verze Tarzana vzbuzuje spíše obavy a vedle ní pak startuje už jen pětice nevyzpytatelných žánrovek.
Legenda o Tarzanovi (The Legend of Tarzan) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Legenda o Tarzanovi / The Legend of TarzanDobrodružný akční snímek sice má určité ambice, po dlouholetém odkládání a změnách štábu asi od něj ale nikdo zas tak moc nečeká. Režie se nakonec chopil David Yates, který vsadil na modernější verzi známého příběhu, spousty digitálních triků a samozřejmě na "značku" jako takovou. Hlavní roli svěřil nepříliš známému Alexanderu Skarsgårdovi, vedle něhož se objeví třeba Margot Robbie, Samuel L. Jackson nebo tradičně záporný Christoph Waltz. První ohlasy vesměs potvrzují to, že jde o lehce zapomenutelný kousek, který nemá čím překvapit. Přesto premiéra týdne.

Syynopse: Dlouhý čas uplynul od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) změnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona po boku manželky Jane (Margot Robbie). Teď je ale vyslán do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka v nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ani jeho spolupracovníci ale netuší, s kým mají tu čest.

Zajímavost: Jedním z důvodů, proč Skarsgård přijal titulní roli, byl ten, že jeho otec je velikým fandou Tarzana a on na něj chtěl udělat dojem.

Český trailer filmu Legenda o Tarzanovi / The Legend of Tarzan
Očista: Volební rok (The Purge: Election Year) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Očista: Volební rok / The Purge: Election YearFinančně úspěšná hororová série s poměrně originálním námětem se dočkala už třetího dílu, který bude nejspíš další variací na totéž. Režijně i scenáristicky jí zůstává věrný James DeMonaco, což pro fanoušky znamená příslib toho, že by neměli být zklamaní, v hlavní roli se vrací i Frank Grillo. Hodnocení jsou zatím poměrně solidní, takže půjde pravděpodobně o sázku na jistotu.

Synopse: Před lety padla během zákonem schválené Očisty celá rodina senátorky Charlie Roan (Elizabeth Mitchell), proto jejímu zrušení podřídila svou prezidentskou kampaň. Její soupeři tak vědí, že jedinou šancí jak ji porazit, je legálně ji zabít během následující Očisty. Senátorku ale naštěstí brání šéf její ochranky (Frank Grillo), jemuž tahle "akce" už taky pěkně leze krkem a bojuje za její zrušení. Letos se ale ještě bude muset mít na pozoru a krvavou noc nějakým způsobem přežít.

Synopse: Film se odehrává v květnu 2025.

Oficiální český trailer filmu Očista: Volební rok / The Purge: Election Year
Mike i Dave sháněj holku (Mike and Dave Need Wedding Dates) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding DatesAmerická komedie pojede nejspíš na tzv. první signální, protože po přečtení synopse se dá víceméně odhadnout, jaký bude mít průběh. Půjde tak hlavně o to, jak se televizí protřelému režisérovi Jakeu Szymanskému povede načasovat jednotlivé fórky, jaká bude jejich úroveň a jak pojme celkovou atmosféru. V hlavních rolích se objeví Zac Efron a Adam DeVine, vedle nich byste mohli poznat ještě minimálně Annu Kendrick. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují, v tomto případě bych ale měl očekávání trošku nižší, neboť u podobných žánrovek existuje velká kvalitativní kolísavost. Uvidíme.

Synopse: Bratři Mike (Adam DeVine) a Dave (Zac Efron) Stangleovi jsou přesvědčeni o tom, že jedině oni umí na rodinných oslavách rozjet tu pořádnou zábavu. Ostatní to ovšem vidí jinak, protože jejich nápady vždy končí katastrofou v podobě infarktů, požárů, zdemolovaných domů a dalších věcí. Proto když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) plánuje svatbu na Havaji, dostanou oba od rodiny podmínku - musí si sehnat partnerky, které je doprovodí a budou držet na uzdě. Překvapivě to není vůbec složité, jenže co když tyto dívky budou ještě šílenější než oni dva?

Oficiální český trailer filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding Dates
Belgica (Belgica) (Artcam)

Český plakát filmu Belgica / BelgicaBelgické drama je zcela jasně určeno náročnějšímu a festivalovému divákovi. Dle synopse by mělo jít o rodinné vztahové drama, které by mohlo nabídnout i nějaký ten přesah. To je ale tak vše, co se dá napsat, neboť osoba režiséra a spoluscenáristy Felixe van Groeningena bude povědomá jen málokomu, stejně jako kdokoli z obsazení. Do klubových kin se tak dostaví jen ortodoxní fandové alternativních snímků nebo evropské kinematografie.

Synopse: Ambiciózní Jo (Stef Aerts) je majitelem baru Belgica, nemá ale moc zkušeností, proto jako obchodního partnera přizve svého bratra Franka (Tom Vermeir), nenapravitelného sukničkáře. Belgica se pod jejich vedením mění v místo plné krásných lidí, skvělé hudby a neřízené zábavy, jenže jejich osobní vztahy a životy tím začnou dost trpět.

Zajímavost: Letos v lednu měl film světovou premiéru na festivalu v Sundance, kde otvíral hlavní soutěžní sekci.

Oficiální český trailer filmu Belgica / Belgica
Short Skin (Short Skin - I dolori del giovane Edo) (Film Europe)

Český plakát filmu Short Skin / Short Skin - I dolori del giovane EdoItalská teenagerská komedie má vskutku originální námět, z něhož bude nepochybně vycházet většina humoru. Těžko ale říct, jak debutující režisér a spoluscenárista Duccio Chiarini svůj počin pojme, neboť ohlasů zatím existuje jen minimum a italský humor nesedí úplně každému. To, že v obsazení se objevují samé neznámé tváře, asi nikoho nepřekvapí. Tuzemský divák ale nejspíš nejvíc ocení to, že distributor dostal na poslední chvíli rozum a film uvádí do kin pod částečně originálním názvem a upustil od původně zamýšleného českého titulu, který zněl Prci, prci, chobotničky.

Synopse: Citlivý sedmnáctiletý Edoardo (Matteo Creatini) je chlapec jako každý jiný, liší se jen jednou věcí - má problémy s fimózou čili zúžením předkožky. Tato skutečnost ho výrazně limituje v sexuálních dobrodružstvích, která ho momentálně zajímají úplně nejvíc.

Český trailer filmu Short Skin / Short Skin - I dolori del giovane Edo
Lucie: Příběh jedný kapely (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Lucie: Příběh jedný kapelyPár dní od světové premiéry na letošním karlovarském filmovém festivalu vstoupí do širší distribuce celovečerní dokument o legendární tuzemské kapele Lucie, která utvářela dějiny české moderní populární hudby, prodala miliony nosičů a vyprodukovala desítky hitů. Režírující David Sís láká především na pohledy do zákulisí koncertů, rozhovory s jednotlivými členy kapely a také na archivní a raritní videa a záběry, o nichž se dlouho myslelo, že už neexistují. Oslava třicetiletého výročí.

Synopse: Třicet let se na české hudební scéně objevuje fenomenální kapela Lucie, která se během této doby dokázala několikrát rozpadnout a dát znovu dohromady. Tvoří ji čtyři silné osobnosti, které se spolu mnohdy nedokázaly na ničem domluvit ani spolu nevydržely v jedné místnosti. Jak vznikaly jejich nejslavnější hity? Co se dělo v zákulisí? Nechybí ani spousta raritních záběrů, o nichž si všichni mysleli, že už neexistují.

Originální trailer filmu Lucie: Příběh jedný kapely


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY