Zrození národa: Nate Parker vede povstání otroků v traileru

Vydáno: 24.06.2016 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve filmu Zrození národa, natočeném podle skutečné události, hraje Nate Parker gramotného otroka, který se vzepře svým pánům a vede povstání za svobodu. Jde o Parkerův režijní debut.
V historickém dramatu natočeném podle skutečnosti, které se jmenuje stejně jako slavný němý film z roku 1915, tedy Zrození národa, aniž by šlo o jeho remake, hraje Nate Parker gramotného otroka a kazatele Nata Turnera, který se postaví do čela vzpoury za svobodu. Zrození národa mělo premiéru na festivalu Sundance a pro domácí distribuci ho zakoupil Fox Searchlight. Parker s tímto filmem debutoval jako režisér i jako scenárista. Obecně se očekává, že půjde o jednoho z vážných oscarových kandidátů příštího roku, čemuž odpovídá i "award friendly" datum premiéry počátkem října 2016.

Před čtyřmi roky úspěšně zaskóroval podobně laděný snímek 12 let v řetězech se třemi Oscary. Zanedlouho bude mít navíc premiéru jiné historické a podobně laděné drama Boj za svobodu. Bude zajímavé, zda se oba tyto snímky na Oscarech ještě střetnou, tedy Zrození národa a Boj za svobodu. Ve Zrození národa dále hrají například Armie HammerAja Naomi KingJackie Earle HaleyGabrielle Union a celá řada dalších. 

U nás se film uvedení v kinech dočká měsíc před Oscary, v únoru 2017.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Zrození národa




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY