Stephen Daldry bude režírovat muzikál Wicked

Vydáno: 17.06.2016 12:21 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér Stephen Daldry natočí filmovou adaptaci úspěšného broadwayského muzikálu Wicked. Wicked je alternativní verzí klasického hollywoodského muzikálu Čaroděj ze země Oz.
Margaret Hamilton ve filmu Čaroděj ze země Oz / The Wizard of OzServer The Hollywood Reporter informoval, že Stephen Daldry bude pro Universal a producenta Marca E. Platta režírovat muzikál Wicked. Studio oznámilo, že filmová adaptace veleúspěšného broadwayského muzikálu nominovaného na deset cen Tony bude mít v kinech premiéru 20. prosince 2019. Wicked se tak octne v konkurenci se studiem Disney, které na toto datum chystá premiéru své zatím ještě neznámé hrané pohádky. Wicked je inspirovaná muzikálem, který vznikl podle knihy Gregory Maguira Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West. 

Wicked 
je alternativní verzí klasického hollywoodského muzikálu Čaroděj ze země Oz a knihy L. Franka Bauma z roku 1900 převyprávěným z pohledu čarodějnic. Hlavní postavou je tu Elphaba, zlá čarodějnice ze západu a její protějšek Glinda, hodná čarodějnice z Jihu. V původních rolích v nich na Broadwayi vystupovali Idina Menzel a Kristin Chenoweth. S Daldrym by spolupracovali původní autoři broadwayského muzikálu, scenárista Winnie Holzman a hudební skladatel a autor písňových textů Stephen Schwartz, zatímco obsazení obou hereček z muzikálové verze by se nejspíše omezilo jen na camea.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY