TOP 20 ČR: Želvy Ninja selhaly v překonání Alenky

Vydáno: 07.06.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

V návštěvnosti byli tento týden nejslibnějšími novinkami Želvy Ninja 2 a Správní chlapi Shanea Blacka, obě však selhaly a před sebe pustily Alenku v říši divů: Za zrcadlem i létající Angry Birds ve filmu
Helena Bonham Carter ve filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem / Alice Through the Looking GlassI tento rok na nás společnost Disney chrlí jednu úspěšnou novinku za druhou, a výjimkou není ani hrané pokračování Alenky v říši divů: Za zrcadlem, ve kterém vystřídal režiséra Tima Burtona méně zkušený James Bobin. U kritiků už možná druhý díl natolik neuspěl, ale u diváků si vedl mnohem lépe a již druhý víkend po sobě se ujal vedoucí pozice. O 700 tisíc za ním zaostaly Želvy Ninja 2, které však nebyly rozdrceny jen neúspěchem tržeb, ale také neúprosnou kritikou. Třetí pozici si pak obhájila herní adaptace Angry Birds ve filmu o zelených prasetech kradoucích vajíčka. A na premiérový týden nenalákala velké množství lidí ani krimikomedie Shanea Blacka Správní chlapi Crowem a Goslingem jako ústředním duem.

Až na páté místo již po úspěšném startu klesli noví X-Meni: Apokalypsa následováni dramedií o životě v důchodu, Teorií tygra. Zájem už opadl i o marvelovského Captain America: Občanská válka, ve kterém se navzájem utkali oblíbení superhrdinové. Osmá zůstala Favreauova Kniha džunglí s reálným herci a počítačovými zvířaty a až pod ni se probojovalo animované utopické Zootropolis: Město zvířat a český rodinný snímek Děda.

Kate Hudson, Sarah Chalke ve filmu Svátek matek / Mother's DayDalší romantická komedie Garryho Marshalla odehrávající se během jednoho ze svátečních dnů, Svátek matek, si získala jedenáctku a pokračovali za ní francouzští Návštěvníci 3: Revoluce. Další příčka pak skrývá třetí novinku tohoto týdne, skandinávskou kriminálku Vzkaz v lahvi, po ní přišla na řadu trojice komedií Jak přežít singleJak se zbavit nevěsty a Sousedi 2 bojující proti sesterstvu. Zpět do horní dvacítky se dostala tuzemská pohádka Řachanda v těsném závěsu s Komunou od dánského režiséra Thomase Vinterberga. Poslední dvě místa si pak rozdělily filmy Maggie má plán a Příběh lesa.

1. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 3 mil.
2. Želvy Ninja 2 - 2,3 mil. (premiéra)
3. Angry Birds ve filmu - 1,6 mil.
4. Správní chlapi - 1,4 mil. (premiéra)
5. X-Men: Apokalypsa - 1,2 mil.
6. Teorie tygra - 785 tis.
7. Captain America: Občanská válka - 670 tis.
8. Kniha džunglí - 649 tis.
9. Zootropolis: Město zvířat - 277 tis.
10. Děda - 276 tis.

11. Svátek matek - 271 tis.
12. Návštěvníci 3: Revoluce - 227 tis.
13. Vzkaz v lahvi - 205 tis. (premiéra)
14. Jak přežít single - 144 tis.
15. Jak se zbavit nevěsty - 109 tis.
16. Sousedi 2 - 102 tis.
17. Řachanda - 73 tis.
18. Komuna - 58 tis. (premiéra)
19. Maggie má plán - 51 tis.
20. Příběh lesa - 43 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY