Nový Pátek třináctého se zaměří na Jasonův původ

Vydáno: 02.06.2016 19:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Za rok bychom měli vidět novou verzi kultovního hororu Pátek třináctého, který by měl zkoumat původ maskovaného zabijáka Jasona Vorheese. Scénář k němu napsal scenárista Zmizení Aaron Guzikowski.
Betsy Palmer ve filmu Pátek třináctého / Friday the 13thNejen X-Meni mají své origin spin-offy (X-Men Origins: Wolverine). Něco podobného zřejmě čeká i nový chystaný reboot Pátku třináctého, o kterém producent Brad Fuller podal několik informací. Ten mimo jiné sdělil, že scénář k němu napsal Aaron Guzikowski, který se výborně prezentoval scénářem k thrilleru Zmizení. Fuller k tomu řekl: "Aaronův příběh má skvělé postavy...Musíte tak nějak porozumět Jasonu Vorheesovi, tak se vracíme zpět k novému začátku...Půjde tak o původní příběh, ale podaný jinak, než ho znáte. Sice tam bude Pamela, ale bude jiná, než jak ji znáte."

Pamela, pokuď nejste informováni, je Pamela Vorheese, matka Jasona, která se objevila na plátně v úplně prvním díle série v roce 1980, kde ji ztvárnila Betsy Palmer. Samozřejmě další detaily jsou zatím zahalené mlhou, nicméně reboot by měl znovu směřovat do kempu Crystal Lake a nemělo by jít o found-footage, který do "světa Jasona Vorheese nepatří". Guzikowského scénář by měl také obsahovat postavu Jasonova otce, Eliase Vorheese, který se v žádném díle této série ještě neobjevil. 

Lze jen doufat, že nový Pátek třináctého aka Friday the 13th, který má do kin dorazit 12. ledna 2017, dopadne lépe než poslední Pátek třináctého z roku 2009.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY