Za horizontem: Dolph Lundgren krotí školku v Kindergarten Cop 2

Vydáno: 14.05.2016 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Americká akční komedie Kindergarten Cop 2 s Dolphem Lundgrenem vám možná bude připadat povědomá. Jde totiž o sequel dnes už pozapomenuté akční komedie Policajt ze školky s Arnoldem Schwarzeneggerem.

Policajt ze skolky 2Recenzoval/a Václav Limberk dne 14.05.2016 12:00. Americká akční komedie Kindergarten Cop 2 s Dolphem Lundgrenem vám možná bude připadat povědomá. Jde totiž o sequel dnes už pozapomenuté akční komedie Policajt ze školky s Arnoldem Schwarzeneggerem. Hodnocení: 3
Těžko říct, komu se zrodila v hlavě "geniální" myšlenka na natočení sequelu dnes už poměrně zapomenuté, ve své době ale dost populární akční komedie Policajt ze školky, v níž se Arnold Schwarzenegger jako poručík John Kimble vydal "undercover" v přestrojení za učitele do mateřské školky, aby tak dopadl drogového dealera, jehož syn a žena (jako učitelka) jsou oba ve školce. Policajt ze školky byla nenáročná oddechovka, která těžila z tehdy obrovské star power akční hvězdy, která se zároveň snažila etablovat jako komediální hvězda. Ideálním "vůdcem" na této cestě byl Arnoldovi slovenský rodák Ivan Reitman, s kterým si Arnie poprvé vyzkoušel spolupráci ve velmi úspěšných Dvojčatech

Dolph Lundgren ve filmu  / Kindergarten Cop 2Před pár měsíci jsme vás informovali, že se dokončuje "direct to video" sequel nazvaný jednoduše Kindergarten Cop 2, v němž roli po Arnoldovi "zdědila" jiná akční hvězda, dvoumetrový Švéd Dolph Lundgren, který je už po mnoho let akční ikonou především pro milovníky "béček". Ačkoliv se celá tato záležitost jeví na první pohled dost šíleně, výsledek kupodivu není tragický, ani směšně nepodařený. A jako se má akční hvězda A-kategorie Arnold Schwarzenegger k hvězdě B-kategorie Dolphu Lundgrenovi, tak se má i Policajt ze školky ke svému "video klonu", kterým je Kindergarten Cop 2. Jde o jedno a totéž, jen v bleděmodrém, respektive ve žluto-zeleném.

Postava Johna Kimbla z jedničky je oficiálně na penzi, což umožnilo nové postavě, agentovi FBI Reedovi (Lundgren) jít v Kimblových stopách. Ten dostane za úkol najít flashdisk s citlivými informacemi dříve, než se k němu dostane albánský mafián Zogu (Aleks Paunovic). Jelikož se Reedův parťák Sanders (Bill Bellamy) už kompromitoval, musí se k velké nelibosti svého šéfa do školky infiltrovat právě Reed. Ten brzy poznává, že zkrotit bandu capartů je někdy těžší než si poradit s kriminálníky. V rámci svého poslání v utajení navíc potkává sympatickou učitelku Olivii (Darla Taylor). 

Dolph Lundgren, Darla Taylor ve filmu  / Kindergarten Cop 2Kindergarten Cop 2 využívá šablony prvního dílu, včetně hlavní zápletky, kterou dokáže bez větších problému kopírovat a naplnit. Dělá to ale naprosto snesitelně a místy dokonce i velmi koukatelně.  A to přesto, že jde v zásadě o levný video film, určený primárně na trh s DVD a Blu-ray. Jednička byla natočena v Astorii, Oregonu, dvojka se natočila levněji v kanadském Vancouveru, Britské Kolumbii na západě Kanady, těsně za americkou hranicí. Sequel natočil herec a režisér Don Michael Paul, který doteď točil převážné jiné levné video filmy, které jsou často rovněž sequely slavnějších áčkových filmů (Mariňák 2, Sniper: Legacy aj.).

Herecké obsazení, ač rovněž "levné" jako film sám, je sympatické a dobře plní účel, kterým tu je pobavit a neublížit. Lundgren v rámci možností svého limitovaného herectví, které je ve skutečnosti dost podobné Arnoldovu, hraje slušně. A i když se primárně nesnaží přehrát do komediální polohy, je vidět, že se dokáže "odreagovat" a nemusí nutně jen střílet a kosit padouchy. Civilní role mu zde celkem sedí. V pohodě je i jeho "černý" kolega Bill Bellamy, který nepředvádí trapně "vtipnou" kreaci, jak je u některých černošských (samozřejmě i bělošských) komiků zvykem. Sympaticky působí i hlavní ženská protagonistka Darla Taylor.

Zkrátka a dobře, Kindergarten Cop 2 si na nic nehraje a ačkoliv jde v podstatě o totožný film, jakým je originál, je to zručně natočený klon, který vás možná donutí připomenout si původního Policajta ze školky nebo si po něm budete broukat nakažlivou píseň  ABC, která zde zazní. Na to, že jde o levný "přímo na video" určený kousek, dopadl lépe než některé "kinofilmy", jako například nedávný Děda je lotr, kterého jsem "měl tu čest" rovněž recenzovat.

P.S.: O tom, kdo a zda vydá Kindergarten Cop 2 na BD a DVD u nás, nám zatím není známo.

Originální trailer filmu Kindergarten Cop 2


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY