Chris Weitz natočí thriller o honu na nacisty

Vydáno: 26.02.2016 08:29 - Václav Limberk | foto: Summit Entertainment

Režisér Chris Weitz (Za lepší život, Zlatý Kompas) natočí pro MGM "nacistický" thriller. V chystaném, zatím nepojmenovaném thrilleru půjde o hon na jednoho z předních nacistů Adolfa Eichmanna.
Demián Bichir ve filmu Za lepší život / A Better LifeChris Weitz začal svou filmovou kariéru po boku svého staršího bratra Paula na teenagerské komedii Prci, prci, prcičky. Od svého debutu se propracoval k oscarové nominaci za scénář k filmu Jak na věc. Bez bratra pak už jako sólo režisér natočil ještě dobrodružné fantasy Zlatý kompas a jeden z dílů upírské ságy Twilight sága: Nový měsíc. Jeho zatím poslední režijní prací je drama Za lepší život, za nějž byl na Oscara nominován herec Demián Bichir.

Podle serveru Deadline by měl Weitz pro MGM natočit zatím nepojmenovaný thriller podle scénáře Matthewe Ortona o honu na nacistického pohlavára Adolfa Eichmanna, jednoho z hlavních organizátorů přesunu židů do koncentračních táborů během druhé světové války. Eichmann byl "architektem holocaustu". Eichmannovi se podařilo po válce utéct do Argentiny, kde ho dopadli izraelští agenti Mossadu. Nakonec byl odsouzen v Izraelu a pověšen. Zatím je jisté pouze to, že půjde o thriller ve stylu Arga nebo Mnichova. Weitz se nedávno také podílel na scénářích k televizní podobě svého filmu Jak na věc a na scénáři k spin-offu Star Wars Rogue One: A Star Wars Story.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY