Robert Eggers natočí televizní minisérii o Rasputinovi

Vydáno: 24.02.2016 15:56 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Začínající režisér Robert Eggers je po úspěšné premiéře svého hororu Čarodějnice na roztrhání. Nyní mu byl nabídnut projekt nové televizní minisérie o "šíleném mnichovi" Rasputinovi.
Režisér Robert EggersV Americe měla nedávno premiéru prvotina debutujícího Roberta Eggerse, horor Čarodějnice, který u nás bude mít premiéru až za měsíc. Ještě dlouho před oficiální kinopremiérou Čarodějnice ve Spojených státech jsme vás informovali, že Eggers natočí novou verzi klasického němého hororu Upír Nosferatu, která má zatím pracovní název Untitled Nosferatu Remake. Vypadá to, že Eggers bude po úspěšné premiéře svého debutu nyní na roztrhání. 

Podle serveru Deadline byl vybrán, aby napsal a režíroval pro společnost Media Rights Capital, která stojí za vznikem Médi nebo chystané adaptace The Dark Tower, minisérii o legendární postavě ruských dějin, mystikovi a důvěrníkovi posledního ruského cara Mikuláše II., Rasputinovi. Eggers by měl na starosti šest až osm epizod, které by pokryly původ "šíleného mnicha" ze Sibiře, jeho vzestup ke slávě, stejně jako jeho pád. Není to poprvé, co se Hollywood snaží zfilmovat tuto fascinující kapitolu z ruských, ale i světových dějin. Za všechny připomeňme televizní film Rasputin, kde si tuto postavu zahrál nedávno zesnulý Alan Rickman nebo starší film Rasputin: The Mad Monk, kde Rasputina hrál Christopher Lee

Anya Taylor-Joy ve filmu Čarodějnice / The WitchEggers ale nebude jediný, kdo bude pracovat na projektu o Rasputinovi. Warner Bros taktéž chystá Rasputina, jako celovečerní film a do hlavní role se pro něj uvažuje o Leonardo DiCapriovi. Scénář už pro něj začal psát Jason Hall, který se ale nyní chystá na svůj režijní debut Thank You For Your Service, takže zatím není jasné, v jakém se momentálně tento projekt nachází stádiu. Eggers má kromě toho navíc ještě v plánu natočit středověký výpravný epos The Knight.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY