TOP 20 ČR: konkurenci vytlačil marvelovský Deadpool

Vydáno: 16.02.2016 09:58 - | foto: facebook tvůrce

Po třech víkendech se osazenstvo tří prvních příček konečně trochu pozměnilo. Největší úspěch zaznamenal superhrdina Deadpool, ke stříbru se probojovaly české Decibely lásky a poslední ze stupňů vítězů zbyl na Lídu Baarovou.
Fotografie z filmu  / Decibely láskyČeská kina podobně jako ta zahraniční zachvátil další příběh vyprodukovaný společností Marvel, ta tentokrát zaskórovala se superhrdinou Deadpoolem, který si přišel na třináct milionů a velmi slušné odezvy od kritiků. Za celý týden vidělo příběh muže diagnostikovaného s rakovinou, který při experimentální léčbě získal nezvyklé schopnosti, přes 100 tisíc diváků a počítat bychom s ním na vrcholu žebříčku měli i příště. Dvojku si s polovičním ziskem utrhly Decibely lásky, komedie s písničkami Michala Davida, volně navazující na první dva Discopříběhy. Přestože nabralo pokračování více slavných a lepších herců, dopadá podle ohlasů ještě hůře než jeho předchůdci. A bronzová příčka je také česká, uchytila se jí Lída Baarová, životopisný snímek o prvorepublikové herecké hvězdě s Táňou Pauhofovou v titulní roli. Čtyřka se dostala kousku určenému hlavně pro děti, a to Alvinu a Chipmunkům: Čiperné jízdě.

Nový survival snímek režiséra Alejandra Iñárritua REVENANT Zmrtvýchvstání, který již posbíral slušnou řádku cen a čeká ještě na udílení Oscarů, kde by po mnoha pokusech mohl nominaci konečně proměnit i Leonardo DiCaprio, trochu klesl, ale udržel si slušnou pozici. Za něj se sklouzla Kotkova lyžařská komedie Padesátka a parodie na loňský valentýnský hit Padesát odstínů šedi s černošskou verzí obsazení - Padesát odstínů černé. Příběh prvního transgendera, ztvárněného Eddiem Redmaynem v Dánské dívce zůstal osmý před animovanou Ledovou sezónou a Agenty Dementy.

John Krasinski ve filmu 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází / 13 Hours: The Secret Soldiers of BenghaziAž za polovinu tedy již byly vystrnaděny nejnovější Star Wars: Síla se probouzí a pravěký Hodný dinosaurus od "továrny na animaci," Pixar. Dokumentární podoba příběhu Baarové ve Zkáze krásou skončila třináctá a až za ní akčních 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází od Michaela Baye a také Tarantinových Osm hrozných. Zbytek žebříčku dotvořil francouzský Malý princ s naučnou Aldabrou: Byl jednou jeden ostrov a Robinsonem Crusoe: Na ostrově zvířátek. Dopad na předposlední místo čekal remake Tajemství jejich očí a poslední místo má předpremiéra Zoolandera No. 2.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY