Nejlepším režisérem roku je Alejandro G. Iñárritu. Znovu.

Vydáno: 07.02.2016 22:08 - Martin Bubrín | foto: 20th Century Fox

Ceny sdružení amerických režisérů stejně jako minulý rok ovládl Alejandro G. Iñárritu, tentokrát s dobrodružným survival thrillerem REVENANT: Zmrtvýchvstání. Posiluje tak své šance na Oscara.
Leonardo DiCaprio ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The RevenantLetošní sezóna ocenění patří k těm nejméně předvídatelným a naposledy předané ceny sdružení amerických režisérů (Directors' Guild Awards) přilily ještě olej do ohně. Nejlepším režisérem roku 2015 se podle výsledků již podruhé za sebou stal Alejandro González Iñárritu, který loni bodoval se satirou Birdman a letos s dobrodružným thrillerem REVENANT Zmrtvýchvstání. Sdružení všeobecně uznávaného režiséra ocenilo navzdory dalším silným nominovaným jménům jako Adam McKay, jehož Sázka na nejistotu byla zvolena nejlepším filmem roku 2015 na producentských cenách, Ridley Scott (Marťan), Thomas McCarthy (Spotlight) nebo George Miller, jehož Šílený Max: Zběsilá cesta byl jedním z černých koní kategorie.

Za nejlepší režijní debut byl oceněn také původně scenárista Alex Garland, který loni vstoupil na pole celovečerních filmů komorním sci-fi Ex Machina. Co se týče televizních kategorií, ty ovládla americká kabelová televize HBO - připadla ji jak cena za nejlepší režii epizod seriálů Hra o trůny (drama) a Viceprezident(ka) (komedie), tak i televizního filmu Bessie. Nejlepší noční talkshow byla zvolena The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY