BD a DVD tipy: Nebezpečné pokušení Gangstera Ka a Vykolejené

Vydáno: 04.02.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Distributor si dával prázdniny. Přesto koncem minulého měsíce vyšlo na nosičích pro domácí kino několik titulů, které by vám neměly uniknout. Radost udělají těm, kteří chtějí žánrové podívané jinak, než je zvykem.
Vykolejená (Bontonfilm)
BD obal filmu Vykolejená / Po dvou komerčně nijak zvlášť úspěšných dramediích Komici a Čtyřicítka na krku (u nás uvedených pouze na BD) se Judd Apatow vrátil Vykolejenou do pozice komerčního hitmakera. Úspěšnost byla do jisté míry dána i tím, že si scénář doslova na tělo napsala a hlavní roli si zahrála v zahraničí velmi populární stand-upová komička Amy Schumer. Stejně jako ve svých výstupech, i ve filmu ztvárňuje značně nadsazenou verzi sebe sama, což v případě dramatických momentů (linie otce s Alzheimerem) funguje především díky Appatowově režii (prodloužení záběrů, absence emocionálně návodně hudby). Zato ústřední romance mezi Amy a jednorozměrnou postavou dobrého doktora pouze genderově obrací schéma známé ze Zbouchnuté a politicky nekorektnímu humoru i podvracení žánrových (stereo)typů navzdory překvapivě ústí do konzervartivního závěru.

Bonusy (BD): Nepovedené scény: část první (6:03 min.), část druhá (6:37 min.). Dvanáct prodloužených/alternativních scén (49:06 min.).  Osmnáct vystřižených scén (45:44 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, rusky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 5.1 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické (pro neslyšící), portugalské, bulharské, kantonské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indoneské, korejské, španělské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (DVD): Vynechané scény; Nepovedené záběry.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Pozn: bonusový materiál (na BD a DVD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 20. ledna 2016.

Výňatek z BD dokumentu Directing Athletes with Judd Apatow k filmu Vykolejená (2015)


Koupit na Bontonland.cz


Temný případ (Magic Box)
BD obal filmu Temný případ / Druhá řada seriálu Temný případ není na rozdíl od předchozí nekriticky adorována, protože její hodnocení vychází mnohdy ze srovnání s první sérií. Při jejím samostatném vnímání, které se nezakládá na srovnání (přece jenom je pořad koncipován jako antalogie), se ukáže v mnohem lepším světle. Respektive ve správném noirovém přítmí, protože je výborným, nekonvenčně odvyprávěným, řadu žánrových prvků aktualizující a/či si s nimi pohrávajícím neo-noirem. Fanoušci a fanynky žánru (či žánrového adjektiva) by neměli být zklamáni, což neplatí pro příznivce Blu-ray disků, kteří oproti DVD vydání budou ochuzeni nejenom o stylové rozkládací balení, ale i český dabing. Bonusová výbava je tentokrát slabší než "minule" (u první řady), ale zato jde alespoň v nejdelším dokumentu více do hloubky. 

Bonusy (BD): Preview (á 0,5 min.) a Recap (á 1 min.) ke každému dílu. Audiokomentář scenáristy a herců ke 4. a 8. dílu. Featurette: Jak se točil Masakr ve Vinci (29:28 min.); Temný případ: Pohled do zákulisí (10:16 min.); Kalifornie v seriálu (3:56 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1,78:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky; DTS 2.0 španělsky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, dánské, finské, francouzské, holandské, norské, portugalské, španělské, švédské.

Bonusy (DVD): Preview (á 0,5 min.) a Recap (á 1 min.) ke každému dílu. Audiokomentář scenáristy a herců ke 4. a 8. dílu. FeaturetteJak se točil Masakr ve Vinci (29:28 min.); Temný případ: Pohled do zákulisí (10:16 min.); Kalifornie v seriálu (3:56 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, francouzsky; Dolby Digital 2.0 česky, maďarsky; Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, dánské, finské, francouzské, holandské, maďarské, norské, polské, portugalské, rumunské, řecké, švédské, turecké.

Pozn: bonusový materiál (na BD i DVD) NEobsahuje české titulky.

Doporučená cena: 799 Kč (DVD), 1099 Kč (BD). V obchodech od 20. ledna 2016.

Upoutávka na druhou sérii Temný případ (2015)


Koupit na Bontonland.cz

Nebezpečné pokušení (Magic Box) 
BD obal filmu Nebezpečné pokušení / Knock KnockEli Roth se v podstatě přes noc stal kultovním tvůrcem díky festivalové senzaci Cabin Fever, aby byl především v našich končinách zatracován za dva díly hixploatace Hostel odehrávající se v České republice, respektive na Slovensku. Po této trojici žánrovek určených pro fandy dané exploatační poetiky začal Roth spolupracovat se scenáristou Guillermem Amoedou. Jejich společné projekty namísto pouhého naplňování žánrových očekávání začaly žánry ozvláštňujícím způsobem jednak kombinovat (katastrofický slasher Aftershock, hororové sociální drama Bad Blood), jednak přibylo jízlivého humoru namířeného vůči postavám (černohumorný kanibalský flák The Green Inferno). Platí to i pro Nebezpečné pokušení, které obrací subžánr home invasion na hlavu tím, že se z části přiklání k dvojici antagonistických postav a že namísto předpokládaného šokování různými výjevy je satirou namířenou nejenom na (pokrytecký) konzervativní způsob života, ale i na jisté radikalizované liberální tendence ve společnosti.

Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / 2,39:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 20. ledna 2016.

Vystřižená scéna "Destrukce domu" z filmu Nebezpečné pokušení (2015)


Koupit na Bontonland.cz


Labyrint: Zkoušky ohněm (Bontonfilm)
BD obal filmu Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch TrialsPokračování Labyrintu, které od minula stihlo změnit žánr z akčního survivalu na (post)apokalyptický thriller, je dokladem toho, že existují i povedené adaptace Young Adult románů. Na jednu stranu se v prvním dílu ve "dvojce" rozevřel svět, který je postavami prozkoumáván ve své rozmanitosti, a znejasnilo se, kdo je na čí straně a komu o co jde, což je sympatické vykročení k dospělejší podívané. Na druhou stranu to vedlo k rozpadlosti vyprávění, kdy nejlépe funguje úvodní a závěrečný akt, ve kterém je skupina ústředních postav konfrontována s jednotlivými frakcemi boje. Cílová divácká skupina - dospívající chlapci - lepší variantu nemá, pokud se nechce vrátit k sérii s obrýleným kouzelníkem s bleskem na čele, či si nechce obléknout ženský šat pro zhlédnutí významově ambicióznější a formálně celistvější série Hunger Games.   

Bonusy (BD): Audiokomentář režiséra režiséra (Wes Ball), scenáristy (T.S. Nowlin), producenta (Joe Hartwick) a střihače (Don Zimmerman). Vystřižené scény s volitelným komentářem režiséra, scenáristy, producenta a střihače (17:58 min.). Nepovedené scény (15:02 min.). Featurette: Jansonova zpráva (4:57 min.); Vizuální efekty (1:06 min. + 29:55 min.); Tajemství Spáleniště (52:15 min.). Galerie: pracovní ilustrace a storyboardy. 2x Upoutávka (4:05 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Audio descriptive 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, thajsky, tureckyDolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské tradiční, hebrejské, chorvatské, indonéské, islandské, kantonské, korejské, maďarské, malajské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, thajské, turecké, vietnamské.

Bonusy (DVD): Audiokomentář režiséra režiséra (Wes Ball), scenáristy (T.S. Nowlin), producenta (Joe Hartwick) a střihače (Don Zimmerman). Vystřižené scény s volitelným komentářem režiséra, scenáristy, producenta a střihače (17:58 min.). Nepovedené scény (15:02 min.). Featurette: Jansonova zpráva (4:57 min.); Vizuální efekty (1:06 min. + 29:55 min.); Tajemství Spáleniště (52:15 min.). Galerie: pracovní ilustrace a storyboardy. 2x Upoutávka (4:05 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn: bonusový materiál - s výjimkou audiokomentáře - obsahuje české titulky.


Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 20. ledna 2016.

Nepovedené scény z BD filmu Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Everest (Bontonfilm)
BD obal filmu Everest / EverestTvorba islandského tvůrce Baltasara Kormákura je rozkročena mezi Island a Hollywood. Zatímco ve své domovině spolunapsal a režíroval katastrofický survival Hluboko o muži, který přežil potopení lodi v Severním ledovém oceánu, ve Spojených státech amerických pouze režíroval katastrofický survival Everest o skupině horolezců stoupajících na, ehm, titulní horu. Druhý jmenovaný patří v nepočetnému zástupu horolezeckých snímků k těm zdařilejším, přestože funguje víc jako atrakce využívající možnosti 3D technologie a zvukového mixu v Dolby Atmos. Jako vyprávění totiž pracuje s příliš mnoho postavami, než aby je všechny stihl vykreslit, a tak je až na několik výjimek nesnadné se mezi nimi orientovat, natož někomu skutečně fandit. Naštěstí u nás Everest vychází na BD se zvukovým mixem v Dolby Atmos a ve 3D.   

Bonusy (3D BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (3D BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (3D BD): Dolby Atmos anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (2D BD): Audiokomentář režiséra Baltasara Kormákura. Featurette: Závod na vrchol: Z natáčení filmu Everest (11 min.); Lezecký trénink (4:42 min.); Hora práce (5:13 min.); Snaha o autenticitu: Skutečný příběh (6:47 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (2D BD): Dolby Atmos anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, rusky, španělsky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (2D BD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, thajské, ukrajinské. 
 
Bonusy (DVD): Featuretty: Závod na vrchol: Z natáčení filmu Everest (11 min.); Snaha o autenticitu: Skutečný příběh (6:47 min.).
Obraz (DVD): .
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Pozn: bonusový materiál - s výjimkou audiokomentáře - obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (2D + 3D BD). V obchodech od 20. ledna 2016.

Koupit na Bontonland.cz
 
 
Featurette o Dolby Atmos filmu Everest (2015)

Gangster KA
 (Magic Box)
BD obal filmu  / Gangster KADvoudílná Gangster Ka, jejíž první polovina se dostává na nosiče pro domácí kina, mohla skončit jako další ze zástupců exploatačního trendu v české polistopadové kinematografii. Rozhodnutí adaptovat faktografický bestseller o dobře známých kauzách i neskromná propagace užívající hudbu z hollywoodských blockbusterů nasvědčovala, že tomu tak bude. Gangster Ka, celovečerní debut seriálového režiséra a scenáristy Jana Pachla, však neskončila v exploatačních stokách české polistopadové kinematografie. První část nápaditým způsobem kombinuje gangsterské a policejní drama, čemuž odpovídá i způsob vyprávění, které je nám i prostřednictvím komentářů mimo obraz zprostředkováno z perspektivy pravé ruky gangstera i policisty, který po něm jde.  

Bonusy (BD): Film o filmu (9:53 min.); Fotogalerie (5:37 min.); Trailer (2:16 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,39:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): anglické, české pro neslyšící.

Bonusy (DVD): Film o filmu (9:53 min.); Fotogalerie (5:37 min.); Trailer (2:16 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): české pro neslyšící, anglické.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky, je v českém jazyce. 

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 27. ledna 2016.

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY