BD a DVD tipy: střihoruký U.N.C.L.E vs. nesmrtelný Hunt

Vydáno: 17.12.2015 13:11 - | foto: CinemArt

V prosinci vychází dva z letošních nejhorších kinofilmů (Fantastická čtyřka, Pixely). Staré disky dostávají popartová balení (Lesní duch, Lawrence z Arábie ad.). Ani jedno doporučovat nebudeme. Co stojí za pozornost?
Ant-Man (Magic Box)
BD obal filmu Ant-Man / Ant-ManAnt-Man neměl jednoduchou startovní pozici. Film podle komiksu o muži, který se po navléknutí obleku dokáže zmenšit do velikosti mravence? Marvelovka, která je součástí druhé fáze, přestože by zapadala spíše do odlehčenější první? Původní režisér se silnou geekovskou komunitou, kterého z důvodu kreativní neshody nahradil tvůrce, jenž má ve filmografii jenom jednu zdařilou žánrovku (screwballovou poctu Kašlu na lásku) a jinak samé rozpadlé a nepovedené počiny? A, světe div se, Ant-Man je nadprůměrným filmem, který je mezi současnými superhrdinskými počiny ozvláštňující jednak svou nadsázkou, jednak svým návratem k ozkoušeným vypravěčským vzorcům superhrdinského originu a jednak svým příklonem k (sub)žánru lupičské podívané. Ve výsledku škodí pouze zasazení mikroroviny (jeden protagonista odstřizený od zbytku týmu) do marvelovského makroversa, které způsobuje rytmickou nevyváženost a vypravěčskou neobratnost danou nuceností propojení.

Bonusy (BD): Audio komentář Peytona Reeda a Paula Rudda. Featuretty: Making of an Ant-sized Heist (14:34 min.), Let´s Go to the Macroverse (8:06 min.). Krátké filmy: WHIH Promo (1:21 min.), Vista Corp Heist (1:49 min.), Darren Cross - rozhovor (2:36 min.), Scott Lang - živě (3:25 min.). Vystřižené a prodloužené scény s volitelným audiokomentářem (cca 7 min.); Nepovedené scény (3:25 min.); Upoutávka: Avengers: Age of Ultron (1:30 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 1,85:1 (2D).
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky; DTS 5.1 italsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, italské, polské.

Bonusy (3D BD): -.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD/ 1,85:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky. 
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící.

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9/ 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglické, české.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - 2D), 699 Kč (2x BD - 3D a 2D), 799 Kč (2x BD, steelbook - 3D a 2D). V obchodech od 2. prosince 2015.


Koupit na Bontonland.cz


Střihoruký Edward (Bontonfilm)
BD obal filmu Střihoruký Edward / Edward ScissorhandsStřihoruký Edward je ideálním vánočním filmem, a tak načasování vydání nemohlo být lepší. Jeden z nejzdařilejších filmů Tima Burtona u nás již jednou na nosičích pro domácí kina vyšel, ale tentokrát se k nám dostává remasterovaná verze ve 4K, protože je to 25 let od kinopremiéry. Pokud byste očekávali, že vedle lepšího obrazu se dočkáme i nových bonusů, budete zklamáni, protože na disku je toho méně než na předchozí edici k 10. výročí: zůstal nepříliš povedený režisérský audiokomentář a zbytečně ukecaný druhý komentář s izolovanou hudební stopou a promo dobový film o filmu, ale chybí krátké rozhovory s herci a tvůrci (Burton, Elfman), trojice televizních spotů a nepříliš bohatá galerie obrázků. Zato si můžete pořídit limitovanou sběratelskou edici, ve které naleznete několik dekorativních prvků (srdce, vystřihnuté papírové panáčky ad.), kterou můžete dát někomu jako dárek.

Bonusy (BD):
 Komentář režiséra Tima Burtona; Izolovaná hudební stopa s komentářem skladatele D. Elfmanem; Featurette (4:37 min.); Upoutávky (2:04,  2:16 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85:1 (4K remaster).
Zvuk (BD): DTS-HD 4.0 anglicky, DTS 5.1 španělsky, francouzsky, německy, italsky, japonsky, portugalsky, rusky; DTS 5.1 polsky (voice-over); DTS 2.0 thajsky, česky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, španělské, francouzské, dánské, holandské, fi nské, německé, italské, japonské, norské, portugalské, ruské, švédské, čínské, řecké, korejské, polské, thajské. 

Bonusy (DVD): Distributor neposkytl informace o bonusové výbavě disku.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Digital 5.1 anglicky, Dolby 2.0 česky.  
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD), 1199 Kč (BD - limitovaná sběratelská edice). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Mission: Impossible - Národ grázlů (Magic Box)
BD obal filmu Mission: Impossible - Národ grázlů / Mission: Impossible - Rogue NationMission: Impossible - Národ grázlů je nejenom nejlepším příspěvkem do pětidílné filmové série, ale i jedním z nejlepších akčních thrillerů tohoto století. Zhodnocení se může zdát značně přehnané, ale pokud nebudeme požadovat společenský přesah, díky kterému bodují bourneovky, a budeme chtít napínavou podívanou důmyslně dávkující informace, Národ grázlů nemá moc konkurence. Huntovské pentalogii svědčí, že každý díl režíruje jiný režisér: po pastišové De Palmově jedničce, ikonoklastické Wooově dvojce, Abramsově seriálové trojce a "animovaně" nadsazené a dobrodružné Birdově čtyřce představuje pětka kombinaci toho nejlepšího z předchozích částí s tím nejlepším z kinematografické minulosti (hitchcockovky a pakulovky). Informace neposkytuje, staví je do jiného kontextu, přepisuje je apod., aby nás udržela neustále v napětí, zatímco v epizodickém vyprávění přichází s jednou nápaditě inscenovanou akční sekvencí za druhou. BD je ovšem zklamáním, protože obrazový přepis je nevyrovnaný a bonusy jsou kvalitní a až na audiokomentář česky otitulkované, ale dalších padesát minut nových featurettů a steelbokové balení je určeno jenom pro kupující u FilmAreny, která si fanouškovsky a fanynkovsky nevstřícným způsobem monopolizuje tuzemský trh s nosiči pro domácí kina.

Bonusy (BD): Komentář Toma Cruise a režiséra Christophera McQuarrieho. Featuretty: Start (5:58 min.); Operace Cruise (6:34 min.); Hrdinové (8:07 min.); Výška letu (8:24 min.); Podvodní mise (6:45 min.); Písečná honička (5:35 min.); Mise nekončí (7:09 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,39:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over); Dolby 2.0 audiokomentář režiséra a herce.  
Titulky (BD): české, anglické, anglický komentář, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké, ukrajinské.

Bonusový disk: Padouši (5:43 min.); Posádka (6:40); Cestující agenti (5:47 min.); Opera-ce Turandot (4:16 min.); Fakticky nemožné (5:59 min.); Střih! (7:17 min.); Variace na téma (4:50 min.). Featurette: Souboj v opeře, HoničkaVýška letu (8:24 min.); Podvodní mise (6:45 min.); Písečná honička (5:35 min.). 
Titulky (bonusové disku): české, arabské, kantonské, dánské, holandské, anglické, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, italské, japonské, korejské, malajské, mandarínské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovenské, španělské, thaiské, turecké, ukrajinské. 

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 anglicky.
Titulky (DVD): anglické, arabské, české, estonské, hebrejské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD, amaray), X99 Kč (2x BD, steelbook -  film + bonusový disk s 50. min. nových bonusů), X99 Kč (2x BD, steelbook - film + bonusovýdisk s 50 min. nových bonusů). V obchodech od 9. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Krycí jméno U.N.C.L.E. (Magic Box)
BD obal filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.Letos bylo k vidění několik agentských/špionážně-thrillerových dobrodružství, která se neomrzela, protože pokaždé vycházely vždy z jiných poetických tradic. Kingsman byl bondovskou (výsměšnou) nápodobou, Mission: Impossible - Národ grázlů až hitchcockovskou záležitostí, Most špiónů čerpal nejvíce z caprovské linie klasické hollywoodské kinematografie a Spectre bylo mezi tradiční bondovkou a jejich artovou revizí. Čím se odlišuje Krycí jméno U.N.C.L.E.? Hlavním inspiračním zdrojem jsou jednak tzv. "harrypalmrovky", jednak tyto kombinuje s italskými spaghetti-westerny. A především: není zatěžkán důrazem na význam, protože je v první řadě hra: s vyprávěním (vystavěným do paralelních bloků) a se stylem (neustále odkazující na dobu, prvky a umělecká díla s ní spojené). Byť z letošní nabídky nejslabší, stále nadprůměrná špiónsko-agentská podívaná, která příjemně překvapí tím, že po sherlockovských travestiích není další ritchieovskou manýrou.

Bonusy (BD):
 Featurette: Parta z U. N. C. L. E. (4:57 min.); Návrat do zlatých šedesátých (8:34); Hrdina z vyšších kruhů (7:13 min.); Motocykly Metisse (4:49 min.); Muž výjimečných schopností (3:16 min.). U. N. C. L. E.: Tajný agent na scéně: Neplav elegantně (1:08 min.), Chceš se prát? (1:11 min.), Heli obnoven(a) (1:09 min.), Rodinná záležitost (1:48 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos True HD anglicky; Dolby 5.1 česky, japonsky, maďarsky, rusky, thajsky; Dolby 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (BD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, japonské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.

Bonusy (DVD): Hrdina z vyšších kruhů (7:13 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky, česky, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, portugalské (Evropa), ruské

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - 2D, amaray), 599 Kč (BD - 2D, futurepack). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Nesmrtelný (Magic Box)
BD obal filmu Nesmrtelný / Self/lessNesmrtelný byl uveden v kinech, ale bez většího diváckého zájmu. Je to škoda, protože tento remake u nás málo známého filmu Seconds (1996) Johna Frankenheimera si zaslouží pozornost. Už z toho důvodu, že veškerá thrillerová schémata jsou pouze záminkou k prozkoumání ústředního, společensky angažovaného tématu. Indický režisér Tarsem Singh po rozporuplně přijaté Sněhurce nestaví na odiv vypravěčské mechanismy a styl je okázalý pouze v montážních sekvencích, ale z barevné palety i z řešení předkamerového prostoru a výpravy je znát, že Nesmrtelný není žádné béčko. Na to je i navzdory žánrovým proprietám jako z devadesátkového paranoidního sci-fi thrilleru vypravěčsky soudržný, přesvědčivě zahraný a významově ambiciózní.

Bonusy (BD):
 Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): česky.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky, česky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - 2D). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY