Box Office: Chris Hemsworth nestačil na Hunger Games

Vydáno: 14.12.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Jedinkou novinkou týdne bylo dobrodružné drama Rona Howarda s Chrisem Hemsworthem V srdci moře. Ani hvězdné jméno hlavního představitele a režiséra nevyneslo této novince první místo.
Chris Hemsworth ve filmu V srdci moře / In the Heart of the SeaRežisér Ron Howard má na svém kontě celou řadu hitů, ale jeho nejnovější film V srdci moře se mezi ně počítat nebude. Ačkoliv šlo o jedinou novinku týdne a neměla žádnou konkurenci, diváci na ni příliš nechodili. Patří jí až druhé místo a slabých jedenáct milionů za víkend. Nic naplat, první místo opět patří druhému dílu ságy Hunger GamesHunger Games: Síla vzdoru 2. část je tak stejně jako minule první a stačilo jim jen těsně překonat Howardův film a něco málo přes jedenáct milionů. Celkové domácí tržby už dosáhly částky 245 milionů, celosvětově pak necelých 565. Z celé série je to zatím nejméně.

Třetí je pixarovka Hodný dinosaurus, která přinesla lehké zklamání a ačkoliv přidala k celkovým tržbám necelých devadesáti milionů dalších deset a půl, je to stále málo. Ani Pixar nezaručí pokaždé hit jako V hlavě. Čtvrtý je Creed, kterého nakonec od 31. prosince uvidíme také v českých kinech. V domácích tržbách Creed překonal i předposlední díl boxerské ságy z roku 2006, Rocky Balboa, který utržil 70 milionů. Creed jich má za tři týdny od premiéry už o devět víc.

Sylvester Stallone, Michael B. Jordan ve filmu  / CreedNa pětku klesla novinka z minula, vánoční hororová komedie Krampus: Táhni k čertu, která zaznamenala padesátiprocentní sešup a druhý víkend brala osm milionů. I tak je ale novinka Universalu v kladných číslech a zdvojnásobila patnáctimilionový rozpočet. Zbytek už jen telegraficky. Na šestce je Spectre, která se pomalu škrábe k hranici dvou set milionů. Ve světě se jí vedlo o dost lépe a celosvětově už má Spectre masivních 820 milionů. 

Sedmá je komedie The Night Before, osmý animovaný Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu, deváté drama Spotlight a desáté melodrama Brooklyn

Příští týden se budou přepisovat tabulky, protože do kin vstoupí Star Wars: Síla se probouzí. Ty by měly hravě překonat největší otvírák všech dob, který zatím drží letošní megatrhák Jurský svět (208,8 mil).

BOX OFFICE: VÍKEND OD 11. 12. 2015

 1. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část 11,3 mil.
 2. V srdci moře 11 mil. (novinka)
 3 Hodný dinosaurus 10,5 mil.
 4. Creed 10,1 mil.
 5. Krampus: Táhni k čertu 8 mil.
 6. Spectre 4 mil.
 7. The Night Before 3,9 mil.
 8. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu 2,6 mil.
 9. Spotlight 2,5 mil.
10. Brooklyn 1,9 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY