Box Office: James Bond pevně v sedle

Vydáno: 16.11.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: Sony Pictures Entertainment

James Bond se ve Spectre udržel na špici žebříčku Box Office i druhý týden v řadě. Z novinek zaskórovala vánoční komedie Trable o Vánocích. Dobře se nevedlo novince Angeliny Jolie U moře.
Léa Seydoux ve filmu Spectre / SpectreTaké minulý víkend se chodilo nejvíce na aktuální bondovku Spectre. Za druhý víkend si ukrojila dalších skoro 35 a půl milionu. Aktuálně si studio Sony může za dva týdny připsat sumu 130 milionů plus 413 milionů ze zámoří, ke kterému přispěl i masivní otvírák za 48 milionů v Číně, což je v součtu necelých 544 milionů. Je jasné, že její tržby nepřekonají rekordní tržby předchozí bondovky Skyfall, stejně jako to, že ztrátová nebude.

Druhé místo z minulého týdne si udržel animovaný rodinný snímek Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu s 24,2 miliony. Na třetím místě je první z novinek, s předstihem uvedená vánoční komedie s pestrým ansámblem herců Trable o Vánocích s 8,4 miliony. Na čtvrté místo díku tomu klesnul Marťan, který se ukazuje býti běžcem na vytrvalou trať. Dalších 6,7 milionu a Ridley Scott se s tímto filmem vrátil opět na vrchol. Na Marťana americké publikum zabralo, a už teď je Scottovým komerčně nejvýdělečnějším filmem vůbec.

Jack Black, Dylan Minnette ve filmu Husí kůže / GoosebumpsPátá je druhá z novinek, drama o záchraně uvěžněných hornících v chilském dole při incidentu v roce 2010 The 33, jehož název označuje počet uvězněných horníků pod zemí. Diváci ale za něj zaplatili jen šest milionů i přesto, že v něm hraje Antonio Banderas. Stále se chodí na dětskou fantasy Husí kůže na šestém a na špionážní Most špiónů na sedmém místě. 

Do top ten opět promluvil Bollywood. Tentokrát se snímkem Prem Ratan Dhan Payo, v překladu "přijmi poklad zvaný láska". Toto romantické drama se umístilo osmé s 2,4 miliony z necelých tří set kin. Devátý je další vytrvalec, animák Hotel Transylvánie 2 a topku uzavírá Poslední lovec čarodějnic. Bídně se vedlo režijní novince Angeliny Jolie U moře v limitovaném uvedení. V dramatu zasazeném do sedmdesátých let si zároveň i zahrála se svým manželem Bradem Pittem.  

Příští týden budou opět padat rekordy, protože se chystá premiéra Hunger Games: Síla vzdoru 2. část ve více jak čtyřech tisícovkách kin. Doprovázet je budou komedie The Night Before a thriller The Secret in their Eyes.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 13. 11. 2015

 1. Spectre 35,4 mil.
 2. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu 24,2 mil.
 3. Trable o Vánocích 8,4 mil. (novinka)
 4. Marťan 6,7 mil.
 5. The 33 5,8 mil. (novinka)
 6. Husí kůže 4,6 mil.
 7. Most špiónů 4,2 mil.
 8. Prem Ratan Dhan Payo 2,4 mil. (novinka)
 9. Hotel Transylvánie 2 2,3 mil.
10. Poslední lovec čarodějnic 1,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY