The Modern Ocean bude lákat na hitparádu hvězd

Vydáno: 05.11.2015 10:00 - Jan Varga | foto: erbp

Režisér Shane Carruth se teď musí cítit podobně, jako se asi cítil Colin Trevorrow, když mu byl po natočení jediného indie filmu nabídnut rovnou Jurský svět. Autorský tvůrce má totiž za sebou pouze dva nezávislé snímky a před sebou mega-projekt.
Shane Carruth ve filmu  / Upstream ColorOsobité a poměrně těžko uchopitelné filmy Vynález a Upsteam Color zaujaly producenty natolik, že se rozhodli jejich tvůrci (režisérovi, scenáristovi, kameramanovi, producentovi a skladateli hudby v jedné osobě) svěřit do rukou připravovaný velkorozpočtový snímek The Modern Ocean, v němž zazáří mimo jiné Anne Hathaway, Keanu Reeves, Daniel Radcliffe, Jeff Goldblum, Chloë Grace Moretz, Tom Holland a Asa Butterfield.

I přes hvězdné obsazení a štědré financování se ale nedá předpokládat, že se bude výsledný snímek stylově nějak zásadně lišit od předchozích filmů Shanea Carrutha. Jeho tématem bude věčný boj o cesty obřích obchodních lodí, převážejících náklady drahocených surovin vytěžených ze dna moří. Film diváky provede touto problematikou od alžírských obchodů po tajemné hlubiny oceánů a nabídne napětí, intriky, touhu po pomstě i odvěké rivalství.

Na snímku režiséra zaujaly hlavně postavy a vztahy mezi nimi: "Neustále mě baví zabývat se interakcí různých osobností s různými charaktery. The Modern Ocean v zásadě vyústí ve velký film plný akce, ale stane se tak díky příběhu a soupeření hrdinů, kteří nejsou schopni táhnout za jeden provaz, protože jsou orientovaní každý jiným směrem a mají odlišné motivace."

Zní to skvěle a to obsazení je prostě bomba.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY