TOP 20 ČR: Marťanův vrchol žebříčku zůstal nezdolaný

Vydáno: 20.10.2015 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Naše konzistentní trojice z pomyslných stupínků vítězů se drží ve stejném složení několik týdnů a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Za Marťanem byl Hotel Transylvánie 2 a o něco dále drama Everest.
Jessica Chastain ve filmu Purpurový vrch / Crimson PeakMarťan nezklamal a udržel si svou vedoucí pozici i další týden. Stal se tak tento rok druhým, kdo tohle za sebou zvládl opakovat, tímto letošním prvenstvím se však chlubí komedie Pixely. Je možné, že by sci-fi s Mattem Damonem vydrželo se zlatem ještě jeden týden a trumflo tento rekord? S přílivem dalších silných novinek to bude těžké, ale Marťan je stále konkurence, se kterou se musí počítat. Hotel Transylvánie 2 si vydělal teméř na korunu stejně, a tak nikoho nepřekvapí, že ani zde se pořadí němenilo. Pomalý pokles zájmu však stíhá Everest, i to však stačilo k překonání nejúspěšnější novinky 42. týdne, Purpurového vrchu, s dostatečnou rezervou. Hvězdně obsazený gotický horor Guillerma del Tora tak ostrouhal se slabým milionem a třemi sty tisíci.

Od bramborové medaile však vyšoupl Josepha Gordona-Levitta jako Muže na laně, který přešel slavné již neexistující mrakodrapy "Dvojčat". Něco přes milion se pak dostalo i Petru Panovi, který letos v prequelu příliš nezabodoval a Legendám zločinu, kriminální novince s Tomem Hardym a Taronem EgertonemSorrentinovo drama Mládí, na němž se v koprodukci podílela řada evropských zemí, si odneslo osmé místo, následované českými počiny Gangster Ka a Wilsonov.

Fotografie z filmu The Program: Pád legendy / The ProgramPo velmi dlouhé době se chýlí ke konci vláda doposud nejsúpěšnějších animovaných snímků roku, Mimoni a V hlavě, jež se propadají dolů žebříčkem. Australská animace Mrkáček Bill s jejich tradičním zvířecím maskotem - medvídkem koalou - pak boduje na třináctce, těsně dohnaná jinou novinkou, sportovním dramatem o Lanci Armstrongovi The Program: Pád legendy. Velký zájem poklesu si prožil i nový díl série Labyrint: Zkoušky ohněm, vedle zmíněných Pixelů a dětem nebezpečného Sinistera 2. Do hry se také alespoň pro osmnácté místo vrátila česká adaptace pohádkové klasiky Sedmero krkavců v závěsu s francouzskými Nemilosrdnými a Rosou & Darou a jejich velkými dobrodružstvími.

1. Marťan - 5,5 mil.
2. Hotel Transylvánie 2 - 4,7 mil.
3. Everest - 1,8 mil.
4. Purpurový vrch - 1,7 mil. (novinka)
5. Muž na laně - 1,3 mil.
6. Pan - 1,1 mil.
7. Legendy zločinu - 1 mil. (novinka)
8. Mládí - 925 tis.
9. Gangster Ka - 842 tis.
10. Wilsonov - 582 tis.

11. Mimoni - 568 tis.
12. V hlavě - 448 tis.
13. Mrkáček Bill - 317 tis. (novinka)
14. The Program: Pád legendy - 251 tis. (novinka)
15. Labyrint: Zkoušky ohněm - 225 tis.
16. Pixely - 66 tis.
17. Sinister 2 - 48 tis.
18. Sedmero krkavců - 40 tis.
19. Nemilosrdní - 39 tis.
20. Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství - 39 tis. (novinka)




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY