TOP 20 ČR: Selhání Pana využil opět Marťan

Vydáno: 13.10.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Největší šanci na vyšoupnutí Marťana z vedoucí pozice měli tento týden Muž na laně a nový příběh ze "Země Nezemě", Pan. Obě z novinek však ve velkém selhaly a na první místo nedosáhly.
Jessica Chastain ve filmu Marťan / The MartianPro od minule kralujícího Marťana byl jedinou možnou hrozbou z nastávajících novinek snímek Pan, popřípadě Muž na laně. Nikomu z nich se však nepodařilo dostat výše jak nad milion a Matta Damona v roli Marťana pod taktovkou režiséra Ridleyho Scotta tak se solidními sedmi a půl miliony nechali v klidu na zlaté příčce. Hotel Transylvánie 2, určený především těm menším divákům, nezaznamenal ani v tržbě těméř žádný pokles a od minula němenící se trojku uzavřelo horolezecké drama Everest s Jakem Gyllenhaalem. Zmíněná novinka Muž na laně, v níž Joseph Gordon-Levitt jako francouzský provazochodec přešel mezi newyorskými věžemi již neexistujících "Dvojčat", se musela spokojit s pouhou čtyřkou.

Za to Pan se nezmohl ani na pomyslnou bramborovou medaili a snad tak režisér Joe Wright pochopil, že historická dramata jsou přece jen jeho silnější parketou. Za ním zaostali český Gangster Ka Hynek Čermák spolu s také naší crazy kriminální komedií Wilsonov. Mimo karlovarský festival už také konečně byl k vidění počin Paola Sorrentina Mládí a posledním dvěma kolonkám "té lepší" poloviny našeho žebříčku vévodila animace v podobě Mimoňů a V hlavě.

Tereza Voříšková ve filmu  / LaputaVelmi strmý pád stihl sequel Labyrint: Zkoušky ohněm, který se za měsíc od prvenství sesunul již pod top desítku. Pod dvanáctkou najdeme francouzský akční film s Jeanem Renem Nemilosrdní a níže nepříliš úspěšný druhý díl Sinistera. Na čtrnáctce se umístila akční komedie Pixely a česká novinka s Terezou Voříškovou a Ivanou Chýlkovou v rolích matky a dcery, Laputa, skončila patnáctá. Česko zastupuje o místo dále i Domácí péče, v níž se zdravotní sestra Alena Mihulová vyrovnává s vědomím toho, že umírá. Snímek letos Česko vysílá na Oscary. Sedmnáctku rozezpívala Meryl Streep v Nikdy není pozdě, následovaná životopisem raperské skupiny Straight Outta Compton. Předposlední místo si urval 3D erotický počin LOVE a žebříček uzavírají animované Barbie Rock’n Royals.

1. Marťan - 7,5 mil.
2. Hotel Transylvánie 2 - 4,7 mil.
3. Everest - 2,1 mil.
4. Muž na laně - 1,9 mil. (novinka)
5. Pan - 1,6 mil.
6. Gangster Ka - 1,2 mil.
7. Wilsonov - 785 tis.
8. Mládí - 777 tis. (novinka)
9. Mimoni - 407 tis.
10. V hlavě - 400 tis.

11. Labyrint: Zkoušky ohněm - 367 tis.
12. Nemilosrdní - 189 tis.
13. Sinister 2 - 164 tis.
14. Pixely - 81 tis.
15. Laputa - 69 tis.
16. Domácí péče - 55 tis.
17. Nikdy není pozdě - 44 tis.
18. Straight Outta Compton - 40 tis.
19. LOVE - 40 tis.
20. Barbie Rock’n Royals - 39 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY