Trailer: Novinářské drama Truth s Blanchett a Redfordem

Vydáno: 27.09.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Příští rok do kin zamíří celosvětově známý příběh Snowden o nehezké stránce americké politiky. Již letos však uvidíme příběh méně známější, při kterém vláda zničila životy novinářů snažících se odhalit pravdu, Truth
Silné novinářské drama z prostředí zpravodajství CBS News sází hlavně na silné herecké obsazení. Hlavních dvou rolí tohoto nového snímku se ujali oscarová Cate Blanchett a Robert Redford. Jejich duo pak doplňují další talentovaní herci, jmenovitě například Elisabeth MossTopher Grace či Dennis Quaid. Tyto hvězdy zlákal do svého režijního debutu scenárista James Vanderbilt (Zodiac) pod záštitou společnosti Sony Pictures ClassicsVanderbiltova prvotina si již probila cestu i na kanadský filmový festival v Torontu, z prvních recenzí však vychází dosti průměrně. Velmi dobrou oporou filmu, pak prý jsou herecké výkony.

Truth podle skutečných událostí ukazuje příběh novinářů ze stanice CBS vedených Mary Mapes a Danem Ratherem, jenž se snažili odhalit pravdu o službě bývalého amerického prezidenta George Bushe jejich armádě. Hlavně také to, zda byl, či nebyl součástí AWOL během své služby. Jejich práce je ovšem vládnimi silami zmařena a společnost se rozhodne oba hlavní viníky skandálu propustit, aby zachránila samu sebe.

První trailer lákající na americkou premiéru 16. října si můžete pustit níže.

Oficiální trailer filmu Truth


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY