Dalším filmem Dannyho Boyla bude Trainspotting 2

Vydáno: 09.09.2015 12:18 - Jan Varga | foto: AČFK

Režisér Danny Boyle dokončil svůj životopis s všeříkajícím názvem Steve Jobs, a zatímco s ním cestuje po festivalech, trousí poznámky o dalším připravovaném projektu. Tím by se mělo stát pokračování jeho kultovního snímku Trainspotting.
Jonny Lee Miller, Ewan McGregor, Kevin McKidd, Ewen Bremner ve filmu Trainspotting / TrainspottingO sequelu Trainspottingu se mluvilo už delší dobu, ale nyní má tak blízko k realizaci, jako ještě nikdy. Scénář Johna Hodgeho, autora scénáře k prvnímu Trainspottingu a k několika dalším Boyleovým snímkům (Mělký hrob, Pláž, Trans), byl totiž dokončen a dle samotného Boylea je prý výtečný. Režisér zároveň potvrdil návrat ústřední herecké čtveřice v čele s Ewanem McGregorem.

Základem pro vznik filmu se stala novela irského spisovatele Irvina Welshe z roku 2002 s názvem Porno, která je koncipována jako pokračování událostí z Trainspottingu po deseti letech. Před pěti lety se nechal Boyle slyšet, že sice není zrovna dvakrát skvělá, ale že když na ní budou chvilku pracovat, tak z ní vyleze něco s velkým potenciálem. Nyní je jejich práce u konce a je čas začít sklízet její plody. Jak tvrdí režisér: "Stačí už jen dát dohromady všechny herce a začít natáčet."

Steve Jobs bude mít premiéru v českých kinech 12. listopadu tohoto roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY