TOP 20 ČR: Do čela žebříčku se vrátil Pixar s V hlavě

Vydáno: 08.09.2015 08:35 - | foto: facebook tvůrce

Do kin minulý týden zavítala notná dávka zajímavých novinek, a tak se pozice v žebříčku po prázdninové pauze více promíchaly, první místo se však žádné z novinek uloupit nepodařilo.
Meryl Streep ve filmu Nikdy není pozdě / Ricki and the FlashAnimátorské společnosti Pixar se s výpravou za lidskými pocity a vším, co se děje v hlavě malé holčičky, které se blíží puberta, opravdu zadařilo. V Česku se V hlavě již po sedm týdnů drží nad milionovou hranicí a zatím neopustilo medailové pozice. Menším prvenstvím je také fakt, že se jedná o jediný letošní film, který se čtyřikrát ujmul prvního místa, i když ne za sebou. Ke stříbru se statečně probojovala Meryl Streep s dramedií Nikdy není pozdě, kde si zahrála stárnoucí rockerku po boku své skutečné dcery Mamie Gummer. Třetí místo pak patřilo Mimoňům, jejichž úspěch je podobný vítězovi tohoto víkendu, i po skoro třech měsících si byli schopni přijít na více jak milion za pouhý víkend.

Dlouho vládnoucí komedie Pixely pak zažila velký pád, přestože si celou dobu vedla velmi stabilně. Na páté místo se pod ní dostala tentokráte neamerická animace, a to po výtvarné stránce velmi zajímavě vypadající film Mune - Strážce měsíce. Francie vyplnila i šestou příčku, na kterou vyslala nejnovějšího Kurýra: Restart. Idol dívčích srdcí Zac Efron s nepříliš úspěšným DJ-ovským dramatem We Are Your Friends vystoupal k sedmičce a pod něj spadlo Krycí jméno U.N.C.L.E. s Bláznivou dovolenou, která se po dlouhých letech vrátila do kin. Další zástupce akčního žánru, Hitman: Agent 47, si pak musel vystačit s desítkou.

Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall ve filmu Dárek / The GiftTěsně za polovinou žebříčku skončil slovenský rapper RYTMUS sídliskový sen, za hranici top desítky se také poprvé podíval Tom Cruise s Mission: Impossible - Národ grázlů a horolezecký dokument Cesta vzhůru se dostal k třináctému místu. Režisérská novinka herce Joela Edgertona Dárek se umístila jako další, následoval ji britský dokument o zesnulé zpěvačce s názvem Amy a návrat do kin stačil Vetřelcům k šestnáctému místu. Porazili tak i Jurský svět, spolu s úspěšnou českou Domácí péčí, panenkami Barbie Rock’n Royals a animákem na biblické motivy Uuups! Noe zdrhnul....

1. V hlavě - 1,5 mil.
2. Nikdy není pozdě - 1,1 mil.
3. Mimoni - 1,1 mil.
4. Pixely - 960 tis.
5. Mune - Strážce měsíce - 751 tis.
6. Kurýr: Restart - 710 tis.
7. We Are Your Friends - 632 tis.
8. Krycí jméno U.N.C.L.E. - 615 tis.
9. Bláznivá dovolená - 514 tis.
10. Hitman: Agent 47 - 490 tis.

11. RYTMUS sídliskový sen - 334 tis.
12. Mission: Impossible - Národ grázlů - 306 tis.
13. Cesta vzhůru - 277 tis.
14. Dárek - 270 tis.
15. Amy - 267 tis.
16. Vetřelci - 213 tis.
17. Jurský svět - 157 tis.
18. Domácí péče - 152 tis.
19. Barbie Rock’n Royals - 112 tis.
20. Uuups! Noe zdrhnul... - 106 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY