Box Office: veřící poráží Kurýra: Restart

Vydáno: 07.09.2015 06:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

První zářijový víkend byl ve znamení novinky z minulého týdne, křesťansky orientovaného dramatu War Room. Z novinek se nejlépe umístila dobrodružná dramedie A Walk in the Woods.
Fotografie z filmu  / War RoomPředminulý týden se novinka War Room, další z vlny křesťansky orientovaných dramat, umístila na druhém místě. V právě uplynulém prodlouženém víkendu, kdy Američané slaví první zářijové pondělí státní svátek Labor Day, se toto levné, na víře založené drama umístilo dokonce v čele žebříčku Box Office s 9,3 miliony. Jen necelému osmnáctiprocentnímu poklesu od minula napomohlo také rozšíření promítání filmu do dalších 391 kinosálů.

War Room tak po třech týdnech sesadil z čela žebříčku biopic N.W.A. Straight Outta Compton, který skončil druhý s 8,8 miliony. Třetí se umístila první z novinek, dobrodružná dramedie A Walk in the Woods, ve které se sešli herečtí veteráni Robert Redford a Nick Nolte. Dva staří přátelé se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Půjde zřejmě o odlehčenější mládeneckou verzi rok staré Divočiny. A Walk in the Woods je prvním do širší distribuce uvolněným filmem mladé ambiciózní společnosti Broad Green Pictures.

Ed Skrein ve filmu Kurýr: Restart / The Transporter RefueledNa čtyřce se drží Mission: Impossible - Národ grázlů, který už celosvětově překonal hranici půl miliardy. Až jako pátý se umístil Kurýr: Restart s 7,1 miliony, druhá z novinek. Jedná se o nejnižší otvírák pro film z této série za prvním Kurýrem, který v roce 2002 otvíral za 9,1 milionu. Nejlépe si vedla dvojka, která otvírala rovněž na Labor Day víkend přesně před deseti lety za 16,5 milionu.

Šestý je akčňák No Escape a sedmé špionské retro Krycí jméno U.N.C.L.E. Překvapením týdne pak je osmá příčka mexického animáku Un gallo con muchos huevos ("Kohout s mnoha vajíčky"), kterému k osmému místo stačilo jen 395 kinosálů. Animák si urval solidních 3,4 milionu. Devátý je Sinister 2 a na desítku se vrátila znovunasazená pixarovka V hlavě. Zajímavostí je také to, že letošní megatrhák Jurský svět překonal v zahraničí (mimo USA) hranici jedné miliardy, což se předtím podařilo jen třem filmům - AvataruTitanicu a Rychle a zběsile 7

Příští týden startuje trojice novinek, drama 90 Minutes in Heaven, thriller Perfect Guy a do třetice komedie/horor The Visit

BOX OFFICE: VÍKEND OD 4. 9. 2015

 1. War Room 9,3 mil.
 2. Straight Outta Compton 8,8 mil.
 3. A Walk in the Woods 8,4 mil. (novinka)
 4. Mission: Impossible - Národ grázlů 7,1 mil.
 5. Kurýr: Restart 7,1 mil. (novinka)
 6. No Escape 5,4 mil. 
 7. Krycí jméno U.N.C.L.E. 3,4 mil.
 8. Un gallo con muchos huevos 3,4 mil. (novinka)
 9. Sinister 2 3,3 mil.
10. V hlavě 3,1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY