Box Office: Rappeři ovládli víkend

Vydáno: 17.08.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Životopisný biopic o legendární hiphopové kapele N.W.A. Straight Outta Compton ovládl tržby třiatřicátého víkendu s obrovskými padesáti šesti miliony. Rappeři jsou dalším zásahem do černého studia Universal.
Fotografie z filmu  / Straight Outta ComptonStudio Universal mělo dosud výjimečně úspěšný rok s celou řadou mimořádně úspěšných titulů. Zklamaly sice snímky Hacker a Sedmý syn, jenže megahity Jurský svět a Rychle a zběsile 7 spolu s Mimoni a Ladíme 2 činí z Universalu letos bezkonkurenčně nejsilnější studio, co se rekordních tržeb týče. A dařilo se mu i o uplynulý víkend, kdy silně zaskóroval životopisný film o legendě hiphopu N.W.A Straight Outta Compton s jedinečnými padesáti šesti miliony. 

To je vůbec nejlepší srpnový otvírák pro snímek s eRkovým ratingem, který překonal nyní druhý otvírák druhých prciček, které otvíraly v roce 2001 za 45 mil. I když se děj Straight Outta Compton odehrává před více jak dvěma dekádami, témata rasové nesnášenlivosti, bídy a policejní brutality jsou pro Američany stále živé. Takovýto masivní zájem o film o počátcích gangsta rapu, v nichž figurovaly takové postavy jako Dr. DreIce Cube (oba film spoluprodukovali) a zesnulý Eazy-E, je velmi překvapivý. Jsem zvědavý, zda po takovémto úspěchu v USA uvede nějaký distributor tento film i u nás. Netřeba dodávat, že jde i o největší otvírák pro hiphopový film a hudební biopic vůbec, stejně jako pro režiséra F. Garyho Graye a pro jednoho z producentů Ice Cubea. 

Henry Cavill ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.Na druhém místě skončila Mission: Impossible - Národ grázlů se sedmnácti miliony. Za tři týdny si pátá Mise přišla jen v Americe na 138 milionů a podobně jako předchozí díly si i ona bude udržovat vytrvalost během následujících týdnů. Na masivní otvírák hudebního biopicu ale doplatila druhá z novinek, za kterou stojí Warneři, Krycí jméno U.N.C.L.E., která skončila až třetí s 13,5 miliony. Nostalgie u tohoto špionážního snímku, který je rebootem staré televizní série, tentokrát u amerických fanoušků na první dojem nezabrala. U filmu Guye Ritchieho tak budou producenti spoléhat na to, že se na něj bude chodit více až v následujících týdnech.

Po katastrofickém debutovém víkendu Fantastické čtyřky minulý týden, to druhý týden nedopadlo o moc lépe a tato marvelovka od Foxů se propadla o 68% na čtvrté místo s osmi miliony. Psychologický lowbudget thriller Dárek skončil pátý s 6,5 miliony. Šesté místo bral Ant-Man s 5,5 mil. Sedmá byla Bláznivá dovolená s 5,3 mil. Na osmičce se drží Mimoni. Hudební dramedie Nikdy není pozdě se propadla jen o 34% a na devátém místě brala druhý týden 4,5 milionu. Topku uzavírá Vykolejená.

Příští týden spolu budou soutěžit horor Sinister 2, akční komedie American Ultra a akční krimi Hitman: Agent 47

BOX OFFICE: VÍKEND OD 14.8. 2015

 1. Straight Outta Compton 56,1 mil. (novinka)
 2. Mission: Impossible - Národ grázlů 17,3 mil.
 3. Krycí jméno U.N.C.L.E. 13,5 mil. (novinka)
 4. Fantastická čtyřka 8 mil. 
 5. Dárek 6,5 mil.
 6. Ant-Man 5,5 mil.
 7. Bláznivá dovolená 5,3 mil.
 8. Mimoni 5,2 mil.
 9. Nikdy není pozdě 4,5 mil.
10. Vykolejená 3,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY