Disneyho Meč v kameni bude mít hraný remake

Vydáno: 21.07.2015 12:23 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Vlastní svéráznou variaci na legendu o králi Artušovi z roku 1963 plánuje studio Disney převést do hrané podoby - pokračuje tak v trendu natáčení moderních adaptací svých klasických animovaných filmů.
Fotografie z filmu Meč v kameni / The Sword in the StoneV tomto animáku je budoucí král Artuš teprve malým chlapcem, sirotkem, který touží stát se pážetem. Dá se do služeb u čaroděje Merlina, jenž ho učí morálním principům a hodnotám panujícím ve světě tím, že ho přeměňuje na různá zvířata, a tak ho postupně připravuje na to, aby to byl právě on, komu se pak podaří získat titulní meč v kameni, o němž se říká, že kdo ho vytáhne, stane se novým králem Anglie. Dá se předpokládat, že hraná verze tohoto příběhu bude o poznání velkolepější.

Scénář by totiž měl pro Disneyho začít psát Bryan Cogman, který je jedním ze scenáristů a producentů seriálu Hra o trůny. Zároveň jde o tvůrce, jenž se podílí na vzniku filmové verze karetní hry Magic: The Gathering, nedávno dokončil scénář k filmové adaptaci prvního dílu knižní trilogie s názvem The False Prince (odehrávající se v království, kde král a královna byli zavražděni, čehož chce využít jistý podlý šlechtic, tudíž dá dohromady skupinu mladých adeptů, z nichž jeden by měl zastat úlohu již dávno ztraceného korunního prince) a vůbec má se žánrem fantasy zkušenosti, jež by bylo záhodno využít.

Meč v kameni tudíž čeká stejný osud jako Alenku v říši divů, Šípkovou Růženku (ve filmu Zloba - Královna černé magie), či nedávnou Popelku. Avšak než na něj dojde, tak se budeme v pohádkách od Disneyho téměř topit - nedávno jsme informovali o jeho záměru natočit hraného Pinocchia a prequel k Aladinovi, kromě toho by ale měl vzniknout i hraný remake Mulan, pokračování Alenky i Zloby, nová Kráska a zvíře a příští rok v dubnu dojde i na Knihu džunglí. Tim Burton také natočí hranou adaptaci létajícího slona Dumbo.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY