Atentát na Bostonský maraton bude zfilmován

Vydáno: 19.07.2015 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Je to něco málo přes dva roky a už i tento smrtelný incident v americkém Bostonu bude putovat na filmová plátna a to dokonce ve dvou samostatných filmech. Na co se budou oba filmy zaměřovat?
Před více než dvěma lety, přesněji 15. března 2013, vybuchly u cíle Bostonského maratonu dvě podomácku vyrobené bomby. Obětí tohoto incidentu se stali tři z přihlížejících: devětadvacetiletá Krystle, osmiletý Martin a třiadvacetiletá Lu. Zastřelen byl také šestadvacetiletý policista Sean. Se zraněními, některými opravdu vážnými s celoživotními následky (jako utrhané končetiny), skončilo více jak 260 lidí. Mezi nimi byl i Jeff Bauman, kterému v té době bylo 26 let. Ten je také autorem knihy Stronger o jeho dlouhém zotavování se ze zranění. Při atentátu přišel o obě nohy.

Nyní se tato bostonská tragédie přenese na filmová plátna, soustředit se bude na zmíněného Baumana a zřejmě uvidíme i hon na atentátníky. Vznikat budou dva filmy, první bude adaptace zmíněného Stronger a druhá se zřejmě bude zaměřovat na atentát jako celek. Názvy filmů budou Patriot's Day a Boston Strong. Adaptování Stronger se již nyní ujal režisér David Gordon Green, autor filmů Joe a Manglehorn. O práci na filmu budeme postupně informovat, včetně obsazení, které zajisté bude stát za to.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY