Potvrzeno: Akta X se vrací do televize

Vydáno: 24.03.2015 19:26 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Kultovní mysteriózní seriál Akta X se příští rok oficiálně dočká nové limitované minisérie, v níž se vrátí David Duchovny a Gillian Anderson jako dvojka detektivů Mulder a Scully vyšetřující paranormální případy.
Fotografie z filmu Akta X - Film / The X FilesV posledních týdnech jsme mohli na internetu slyšet fámy o tom, že se kultovní seriál Akta X opět chystá na malé obrazovky. Nyní byl jeho návrat oficiálně odsouhlasen televizní stanicí Fox, která prostřednictvím tiskové zprávy oznámila limitovanou šestidílnou minisérii, v níž se vrátí jak hlavní showrunner seriálu Chris Carter, tak i představitelé hlavních rolí FBI agentů Muldera a Scully David Duchovny a Gillian Anderson. Popkulturní fenomén, ověnčený několika cenami Emmy nebo Zlatý glóbus, který je zároveň nejdéle běžícím sci-fi seriálem v televizi (1993-2002), se začne natáčet letos v létě.

To jsou prozatím všechny oficiální detaily, které budou v následujících měsících specifikovány, s datem premiéry však můžeme nejspíše počítat někdy příští rok, čímž se Akta X zřejmě postaví do cesty jinému "velkému" návratu Twin Peaks. Tvůrce seriálu Chris Carter navnazuje fanoušky takto: "Beru to jako třináctiletou komerční přestávku. Dobrou zprávou je, že svět se stal ještě divnějším, tudíž je ideální doba na odvyprávění těchto šesti příběhů."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY