Ceněné hudební drama Whiplash v traileru

Vydáno: 26.07.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

"Není nic horšího, než slyšet pochvalu: "Dobrá práce," řekne v upoutávce na hudební drama Whiplash J.K. Simmons. Podívejte se na trailer vítězného snímku festivalu Sundance.
Fotografie z filmu  / WhiplashWhiplash bude rozhodně víc než jenom "dobrou prací". Zprvu se snímek po přečtení synopse může jevit jako schematický hudební počin o žákovi, jehož učitel ho přísností dovede k výborným výsledkům. Cena na festivalu v Sundance může předsudek jenom potvrdit, protože v Sundance jsou přece vyzdvihována díla, po nichž se divák cítí dobře, ale při kritické reflexi příliš neobstojí. Ovšem Whiplash byl zařazen na festivalu v Cannes do sekce Director´s Fortnight a byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Že by na filmu o jazzovém hráči na bubny (Miles Teller) a jeho nesmlouvavém učiteli (J. K. Simmons) přece jenom něco bylo?

Přesvědčit se můžete v upoutávce, která je ke zhlédnutí níže, a do galerie (výše) se můžete podívat na nové fotografie. Obojí se objevilo v souvislosti s blížící se říjnovou premiérou, jež se prozatím týká Spojených států amerických. Doufejme, že se snímku dočkáme i u nás (alespoň na některém z festivalů), protože pokud něco J. K. Simmonsovi jde, je to řvaní na lidi... a navíc Whiplash vypadá jako temné drama, nikoliv jako typický kýč ze Sundance.

Oficiální upoutávka k filmu Whiplash (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY