Kinopremiéry: Monstrózní Transformers ničí Knězovy děti

Vydáno: 25.06.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední červnový týden je ve znamení pouhých dvou novinek. Je to ovšem logické, protože jednou z nich jsou čtvrtí Transformers, s jejichž velkolepostí v podstatě nemá smysl soupeřit. Balkánská komedie podobné ambice ani nemá.
Transformers: Zánik (Transformers: Age of Extinction) (CinemArt)

Český plakát filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionČtvrtý díl robotí ságy je zároveň tím úvodním v zamýšlené nové trilogii. Příliš změn se ale nedá očekávat, protože režírující Michael Bay pojede na jistotu a naservíruje zřejmě epickou a pro sebe typickou akční záležitost, jejíž příběh nebude příliš důležitý a půjde hlavně o velkolepé bojové scény, které by měly brát dech. Připravte se také na doposud nejdelší transformeří dobrodružství, jehož stopáž je vyměřena na bezmála tři hodiny. V hlavní roli se objeví Mark Wahlberg, vedle něhož uvidíte třeba Nicolu Peltz, Stanleyho Tucciho nebo Kelseyho Grammera. Přes malá kvalitativní očekávání jde o jasnou premiéru týdne. 

Synopse: Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) se snaží sebe a dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) uživit opravováním zdánlivě nepojízdných vraků. Příliš se mu nedaří, jenže jednoho dne se z rozbitého náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější - Optimus Prime. Radost z toho ale nemá, protože USA se ještě nevzpamatovaly s předchozího souboje Decepticonů s Autoboty a pokouší se vytvořit pozemské Transformery, kteří by byli mnohem účinnější. Cade se tak proti své vůli ocitá v hledáčku americké vlády a pronásledují ho i Optimovi krajané. A to nikdy neznamená nic klidného.

Zajímavost: Pro film složila titulní píseň "Battle Cry" americká skupina Imagine Dragons.

Oficiální český trailer filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of Extinction

Knězovy děti (Svecenikova djeca) (Film Europe)

Český plakát filmu Knězovy děti / Svecenikova djecaChorvatsko-srbské komediální drama podle synopse vypadá dost zajímavě a ani první ohlasy nehovoří o špatném filmu. Režisér Vinko Brešan, který se podílel i na scénáři, vsadil na to, že si udělá legraci z vážného tématu, které je navíc v jeho rodné vlasti velmi citlivé. V hlavních rolích se neobjevují pro našince známá jména, takže přitáhnout musí opravdu jen námět a ohlasy. Podle nich by tedy mělo jít o příjemnou a nejspíš i kvalitnější alternativu ničivým robotům. Tak snad to tak bude. 

Synopse: Mladý kněz Fabian (Kresimir Mikic) přebírá na ostrově Dalmácie farnost a je zděšen místními statistikami. Úmrtnost je tu totiž moc vysoká a porodnost naopak mizivá. S dobrým úmyslem se tak Fabian pokusí tato data změnit. Za pomoci pobožného trafikanta Petara (Niksa Butijer) a lékárníka Marina (Drazen Kuhn) propichuje prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitamíny. Výsledky se brzy dostaví a těhotenský boom začíná. Jenže cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly.

Český trailer filmu Knězovy děti / Svecenikova djeca


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY