Život Pulitzerem oceněného Rogera Eberta ve dvou minutách

Vydáno: 24.05.2014 12:20 - | foto: facebook tvůrce

Kdo z lidí píšících o filmu získal Pulitzerovu cenu, má vlastní festival a vyšly mu sebrané spisy? Pokud to nevíte, měl by vám to objasnit celovečerní dokument zabývající se kariérou a životem Rogera Eberta.
Je logické, aby dokument o Rogeru Ebertovi natočil Mike James, jehož snímek Hoop Dreams Ebert zařadil mezi desítku nejlepších vzniklých v 90. letech. Z upoutávky se zdá, že půjde o velmi emotivní podívanou, což je škoda, protože je to ta nejsnazší cesta v případě nonfikční tvorby. Diváka snadno dovede k dojetí Ebertova nemoc a jeho boj s ní, kdy vyjadřuje svůj kritický hlas skrze slova, jelikož nemůže mluvit.

Nedá se předpokládat, že by se dokument nazvaný Life Itself dostal i do našich kin, ale snad bude k vidění alespoň v rámci festivalového okruhu a časem vyjde na nosičích pro domácí kina, kdy ho bude možné si objednat ze zahraničí. Přestože se ve snímku objevují osobnosti jako Martin Scorsese či Werner Herzog, nedá se předpokládat, že ty by samy o sobě byly dostatečným důvodem k zakoupení titulu.

Upoutávku zhlédněte níže:

Oficiální upoutávka na dokument Life Itself (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY