Pacific Rim 2 možná nakonec vznikne

Vydáno: 20.03.2014 17:54 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Bitva mezi obřími roboty a monstry vypadala z trailerů jako největší film všech dob, úspěšná ale už nebyla tolik, jak se očekávalo. Přesto studio Legendary Pictures uvažuje nad sequelem.
Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Fanoušky kaiju eiga subžánru a obecně filmů, kde mezi sebou bojují obří roboti a mostra, možná potěší následující zpráva šéfa produkční společnosti Legendary Pictures Thomase Tulla. Ten se v rozhovoru za příležitosti brzkého uvedení Godzilly, jenž taktéž spadá pod stejnou společnost, rozpovídal mimo jiné i o pokračování snímku Pacific Rim - Útok na Zemi Guillerma Del Tora. Největší film loňského léta sice nevymlátil z celosvětové Box Office nějaká závratná čísla (411 milionů), ale dobře se mu dařilo v Číně a na trhu s Blu-ray, tudíž to chvíli vypadalo, že snímku dá studio ještě jednu šanci.

A to se možná skutečně stane, protože jak Tull uvádí, při srovnání celosvětových tržeb jiných velkofilmů posledních let, které dostaly okamžitě sequely, vyšel Pacific Rim rozhodně nejlépe. Přitom uvádí filmy jako Superman se vrací (391 milionů), Star Trek (385 milionů), Batman začíná (374 milionů) nebo X-Men (296 milionů), což jsou značky, které postupně nabývaly na síle a znásobovaly tržby až následujícími díly, čím o nich vědělo více diváků.

Guillermo del Toro v současné době natáčí horor Crimson Peak, po jeho dokončení by se s ním však chtěl Tull sejít a probrat plány na pokračování. Zda se ho dočkáme někdy po roce 2015 částečně závisí i na úspěchu Godzilly, která by mohla potvrdit nebo vyvrátit, zda mají diváci o podobnou látku zájem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY