Vydá se Sofia Coppola za Malou mořskou vílou?

Vydáno: 19.03.2014 14:00 - Simona Knotková | foto: Walt Disney Pictures

Podaří se studiu Universal Pictures už konečně dostat hranou adaptaci Malé mořské víly do produkce? Stát se tak může s výměnou režiséra, kdy by zaneprázdněného Joeho Wrighta měla nahradit Sofia Coppola.
Sofia CoppolaProslavila se jako tvůrkyně nezávislých snímků. Nově bychom režisérku Sofiu Coppolu mohli ale zastihnout i v jiném filmovém teritoriu. Vyjednávat s ní začalo studio Universal Pictures, které by ji vidělo v režii dlouho připravované adaptace klasického příběhu Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla. Nahradila by tak s projektem dříve spojovaného Joeho Wrighta.

Pohádkový příběh o mořské panně, která se tragicky zamiluje do člověka, byl kinematografickým průmyslem v minulosti zpracován už několikrát. Nejslavnější adaptací je animovaná verze Walta Disneyho z roku 1989. Nejnovější filmové převedení se po vzoru dalších dříve kreslených počinů bude točit se živými herci. Do finální podoby scénáře se pustila kolegyně Tima Burtona Caroline Thompson (Střihoruký Edward).

Naposledy se Coppola režisérsky představila loni, kdy na plátna kin přivedla životopisné drama Bling Ring: Jako VIPky. Inspirovat se k jeho natáčení nechala partou teenagerů vykrádající vily hollywoodských celebrit. Žádné další povinnosti v diáři momentálně nemá, a proto by jejímu upsání se projektu nemělo stát nic v cestě. Studio chce dostat film před kamery co nejdříve a další aktualizace nás tedy čekají pravděpodobně už v blízké době.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY