Elijah Wood se rozehrává v klipech k thrilleru Grand Piano

Vydáno: 31.01.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Hitchcockovský thriller Grand Piano, ve kterém Elijah Wood nesmí zahrát falešnou notu, jinak přijde on a jeho rodina o život, dnes vychází ve Státech na VOD. Španělské klipy doplňuje jeden anglický a fotografie.
Fotografie z filmu  / Grand PianoElijah Wood je velkým fanouškem thrillerů a hororů, což jasně dokazuje jeho poprstenovská filmografie. Větší cameo sériového vraha a kanibala v Sin City bylo chápáno ještě jako snaha o vymanění se ze škatulky hobita. Účinkováním v předělávce kultovního Maniaka a rolemi ve dvou hitchcockovských španělských produkcích, Open Windows a Grand Piano, ale dokazuje, že má oba "pokleslé" žánry opravdu rád.

Poslední zmíněný snímek, který vypráví o pianistovi navrátivším se po dlouhých pěti letech na pódium, aby jeho výkon soudilo nejenom publikum, ale i vrah se sniperkou, je ode dneška k sehnání prostřednictvím služby Video On Demand. K této příležitosti vyšel anglicky namluvený klip, který přikládáme níže spolu s ostatními, které jsou ve španělském znění.

Fotografie z filmu  / Grand PianoPokud nerozumíte španělsky, můžete se soustředit na styl, který vytváří napětí střídáním velmi krátkých statických záběrů, které jsou místy prokládány dlouhými a nemálo opojnými jízdami. Na festivalové odezvě, že je Grand Piano depalmovější než De Palma sám, přeci jenom něco bylo. A "pamětníci" si jistě vzpomenou i na Hitchcocka, který hned v několika svých snímcích cizeloval práci s omezeným prostorem (nejvýrazněji nejspíš v Okně do dvora či Provazu). Porovnat "nápodobu nápodoby" (Grand Piano) s "nápodobou" (De Palmou) a "originálem" (Hitchcockem) díky internetové distribuci můžete, možná vás ke zhlédnutí přesvědčí kolekce klipů (první je anglický, zbylé španělské) a nové fotografie v galerii.

Mobilní telefon - anglická verze.

Klip č. 1 - španělsky.

Klip č. 2 - španělsky.

Klip č. 3 - španělsky.

Klip č. 4 - španělsky.

Klip č. 5 - španělsky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY