Druhý Tintin dorazí hned po Hobitovi

Vydáno: 12.12.2013 14:24 - Martin Bubrín | foto: Falcon

Peter Jackson má aktuálně plné ruce práce s dolaďováním trilogie Hobita a minimálně ještě rok mít bude. Potom by se ale měl ihned pustit do pokračování Tintina, jehož první díl předloni natočil Steven Spielberg.
Fotografie z filmu Tintinova dobrodružství / The Adventures of TintinKdyž byla poprvé oznámena Tintinova dobrodružství, součástí plánu bylo, že první díl natočí Steven Spielberg a bude ho produkovat Peter Jackson, přičemž při druhém díle se jejich role prohodí. Filmová adaptace klasického belgického komiksu sice utržila slušných skoro čtyři sta milionů, avšak nešlo o tak zásadní úspěch, aby se tvůrci a studio ihned hnali do pokračování. Podíl na tom měl také fakt, že Jackson měl roztočený dvoudílný prequel Pána prstenů, z něhož se náhle vyklubala trilogie.

A tak zatímco dnes do kin vstupuje její druhý díl, dostává se na povrch i informace o druhém Tintinovi. Prisoners of Sun, jak by se měl sequel jmenovat, je totiž pořád ve hře a podle všeho by se k němu chtěl Jackson vrátit ihned po dokončení třetího dílu Hobita. Zmínil tak v krátkém rozhovoru při premiéře Šmakovy dračí pouště - projekt prý jen čeká na to, až se dodělá postprodukce završení trilogie Tam a zase zpátky.

Můžeme se tedy animovaného sequelu dočkat už v roce 2015, jak se původně plánovalo? Těžko říct. Pokud by chtěl Jackson datum premiéry stihnout, muselo by se začít natáčet ve vskutku šibeničním termínu, což se režisérovi po náročné fantasy trilogii jistě nebude chtít. Mnohem reálnější je vzhledem k složitému natáčení pomocí technologie motion capture a postprodukci tedy méně nabitý rok 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY