Podívejte se na nový videodeník z natáčení Hobita

Vydáno: 05.12.2013 09:56 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Peter Jackson má své fanoušky rád a před premiérou druhého Hobita jim naděluje další dárek - tentokrát v podobě již třináctého videodeníku z natáčení, v němž se podíváte nejen do zákulisí, ale i na nové záběry Šmaka.
Předevčírem proběhla světová premiéra druhého Hobita a na závěr kampaně nám tvůrci nadělili ještě jeden trailer. Stále to ale není dost - Peter Jackson, známý svou péčí o fanoušky, totiž zveřejnil v pořadí třináctý videodeník z natáčení trilogie. V něm uvidíme nejen Bilba drtícího Doriho ve stolním tenise, ale i vytváření speciálních efektů a nový pohled na Šmaka, který se na několik vteřin odmaskuje na konci videa.

Devítiminutový pohled do zákulisí je tradičně zábavný, rozdováděný a zaměřuje se na všechny zábavné aspekty produkce. Nehledě na to, jaká musela být dřina v šibeničních termínech natočit tři díly Hobita, na videu se plac a prostředí mění v takový malý, filmově-zábavný park. V něm uvidíte třeba ještě natáčení jedné scény s trpaslíky, krátký rozhovor s představitelem Barda Lukem Evansem a vůbec první bližší pohled na starostu Jezerního města v podání Stephena Frye

Ke konci se Jackson zastaví ještě ve zvukárně, WETA Digital, kde vám poví, jak náročné bylo animovat tuny zlata a mluvícího draka, a nakonec se můžete podívat i na práci s virtuální kamerou. Režisér pak na konci přislibuje ještě jeden blog, který dorazí někdy kolem Vánoc - že by už nakousával trojku?

Videodeník zhlédněte níže.

Hobití videodeník #13


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY