Warcraft dorazí do kin až v roce 2016

Vydáno: 28.11.2013 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Zřejmě nejočekávanější videoherní adaptace současnosti se měla do kin podívat už o Vánocích roku 2015, premiéru si nakonec střihne až na jaře 2016. Co vedlo studio ke zpoždění premiéry?
Odpověd je jednoduchá: Star Wars. Na sedmou epizodu hvězdné ságy by zkrátka banda orků nestačila - premiérový slot 18. prosince 2015 původně okupovala ambiciózní adaptace Warcraftu, která měla zřejmě v plánu po Hobitovi zalepit díru dalšího fantasy velkofilmu. Jenže po několika machinacích se nakonec sedmé Hvězdné války přesunuly z narvané letní sezóny do mnohem přívětivější zimy, kde nebude mít téměř žádnou konkurenci. A nyní již vůbec žádnou.

Warcraft se totiž posune až na další rok. Dnes to oficiálně potvrdilo studia Universal a Legendary Pictures, která stanovila fantasy spektáklu nové datum premiéry - 11. března 2016. Tam by se snad tento fanouškovský fenomén mohl "uživit". Sice nejde o kdovíjak atraktivní místo, ale je potěšující, že se studio snaží snímek protlačit do kin dříve než v samotné letní sezóně, která bude dozajista narvaná dalšími komiksovými adaptacemi.

Režisér Duncan Jones nedávno zveřejnil několik concept-artů a také nadhodil pár informací o zápletce a jeho pojetí. O obsazení ještě nic oficiálně potvrzeného není, ale internetem v souvislosti s filmem prolétávají jména jako Colin FarrellPaula Patton nebo Paul Dano.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY