Gravitace: jak se pracovalo se 3D?

Vydáno: 24.09.2013 16:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Dlouho očekávaná Gravitace dorazí do kin už příští týden a Warneři po sérii excelentních trailerů lákají i povedeným featurette, kde Alfonso Cuarón, producent David Heyman a Sandra Bullock mluví o práci s třetím rozměrem.
Gravitace měla být do kin uvedena již listopadu loňského roku, na poslední chvíli se však rozhodla s premiérou počkat kvůli nákladnému a náročnému převedení do třetího rozměru. A vypadá to, že to čekání opravdu stálo za to. V nejnovějším featurette, zveřejněném cca týden před oficiální distribuční premiérou, vám na pozadí záběrů ze všech dostupných trailerů Alfonso Cuarón, Sandra Bullock a producent David Heyman poví, proč byste si snímek neměli ve třetím rozměru (nejlépe samozřejmě v IMAXu) ujít. Film si totiž dává za cíl divákovi zprostředkovat co nejimerzivnější zážitek, aby si opravdu připadal jako ve vesmíru.

Ohlasy z torontského festivalu vyzdvihující přelomovou práci na poli kamery, vizuálních efektů, ale i perfektní herecké výkony, tomu vlastně dávají za pravdu. Připomeňme jen, že James Cameron snímek prohlásil za "nejlepší vesmírný snímek všech dob", takže se zřejmě opravdu máme na co těšit.

Featurette zhlédněte níže. První dojmy z Gravitace vám přineseme už zítra večer.

Gravitace - Experience The 3rd Dimension


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY