Box Office: Z Mortal Instruments další Twilight nebude

Vydáno: 26.08.2013 09:09 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Podobně jako minulý týden je i tentokrát žebříček návštěvnosti plný překvapení. Zlatou a stříbrnou pozici neobsadil ani horor You´re Next, ani pokus o novou teenage ságu Mortal Instruments.
Forest Whitaker ve filmu  / The ButlerMinulý týden vtrhl na plátna kin The Butler Lee Danielse, daleko za sebou nechal zběsilý komiksový nářez Kick-Ass 2, kterému snad všichni věštili závratný start...a na vrcholu žebříčku se sveřepě drží i nadále. Ani na druhém místě nás nepřekvapí žádná novinka - setrvává na něm komedie s Jennifer Aniston Millerovi na tripu.


Bronzová pozice patří snímku Mortal Instruments: Město z kostí. Tento kanadský snímek na motivy knihy Cassandry Clare se zjevně snaží těžit z úspěchu teenagerských ság Twilight či Hunger Games. Zatím se dá jen ztěží předvídat, jak si film povede do budoucna. Prozatímní reference - především z řad dospělých diváků, ale i ze stran filmových kritiků - jsou převážně negativní, budou-li však nadšeni náctiletí, mohou se Mortal Instruments udržet na horních příčkách ještě nějaký čas.

Fotografie z filmu U konce světa / The World's EndNa čtvrté příčce se umístila další novinka: U konce světa. Ta má naopak vzestup téměř jistý - kritici nešetří chválou a diváci jsou taktéž nadšení. Snímek za svůj premiérový víkend vydělal téměř devět milionů dolarů, jeho předchůdci z cornettové trilogie něco málo přes tři miliony (Soumrak mrtvých) a necelých šest (Jednotka příliš rychlého nasazení). Za Letadly, která se propadla o jednu příčku, a Elysium, jež zaznamenalo sestup hned o tři místa, se ocitl další z letošních home-invasion hororů You're Next. Otvíračkovým úspěchům Očisty a The Conjuring se sice tentorkát nepřiblížil a kritiky jej řadí spíše k průměru, ale diváků, kteří se již dosyta nabažili devadesátkových slasherů, by tento subžánr mohl přilákat do kina víc.

Z šestého místa na osmé se propadl Percy Jackson: Moře nestvůr (a vzhledem k hodně nepříznivým recenzím se další propad dá jedině očekávat), naopak neustálý vzestup zaznamenává Woody Allen a Jasmíniny slzy. Čím dál hlouběji se propadá i Kick-Ass 22 zbraně a životopisný jOBS.

Mezi premiéry příštího týdne bude patřit právnické kriminální drama s tématikou terorismu Closed Circuit, "hudební" One Direction: This Is Us a thriller Getaway z produkce Warner Bros. Ocitne se tentokrát The Butler v ohrožení?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 23.8.2013

1. The Butler 17 mil.
2. Millerovi na tripu 13,5 mil.
3. Mortal Instruments: Město z kostí 9,3 mil. (novinka)
4. U konce světa 8,9 mil. (novinka)
5. Letadla 8,6 mil.
6. Elysium 7,1 mil.
7. You're Next 7 mil. (novinka)
8. Percy Jackson: Moře nestvůr 5,2 mil.
9. Jasmíniny slzy 4,3 mil.
10. Kick-Ass 2 4,3 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY