Nového Ben-Hura natočí režisér Wanted

Vydáno: 21.08.2013 12:00 - Martin Bubrín | foto: MGM

Timur Bekmambetov, režisér Noční hlídky, anarchistického Wanted nebo béčkového Abraham Lincoln: Lovec upírů, se možná pustí do další verze slavného Ben-Hura.
Timur Bekmambetov při natáčení filmu Wanted / WantedS plány ohledně nové verze Ben-Hura se už nějakou dobu ohání studio MGM, které však stále nenašlo vhodného kandidáta pro režii. To by se nyní mohlo změnit - věrohodný server Deadline.com nyní uvádí, že o natočení nového biblického eposu se právě vyjednává s režisérem Timurem Bekmambetovem. Což je tedy dost bizarní představa.

Tvůrce, jehož filmografie čítá tituly jako fantasy Noční hlídka, komiksová brutalita Wanted nebo brakový Abraham Lincoln: Lovec upírů, by se tak měl pusti do nové verze slavného příběhu, naposledy realizovaného v roce 1959 režisérem Williamem Wylerem, s Charltonem Hestoem v hlavní roli a jedenácti Oscary na kontě. Rozdíl ale bude v tom, že nepůjde o remake filmu, nýbrž o novou adaptaci, která se bude věrněji držet knižní předlohy. Hlavní odklon bude tkvět v tom, že se příběh nebude zaměřovat jen na samotného Ben-Hura, ale také na paralelně vyprávěný příběh Ježíše Krista.

Nedělejme však ukvapené závěry, je totiž dost možné, že to Bekmambetov nedopracuje až k samotnému natočení filmu a pustí se raději do jiných snímků - jako například životopisu Thomase Edisona The Current War nebo akční film o "vzdušných pirátech" Heatseekers. Hlavní je ale to, že se okolo filmu konečně začalo něco dít, takže bude jen otázkou času, kdy se dozvíme nějaké upřesnění.

Chtěli byste vlastně vidět tento biblický epos ve stylu Noční hlídky?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY