Box Office: Matt Damon a Elysium rozdrtili konkurenci

Vydáno: 12.08.2013 08:27 - Amaya Tomanová | foto: Columbia Pictures

První čtyři příčky víkendového žebříčku návštěvnosti patří výhradně novinkám. Na první místo suverénně dosprintovala sci-fi Neilla Blomkampa Elysium. Percy Jackson nebo Letadla byli daleko za ním.
Fotografie z filmu  / ElysiumDruhý srpnový víkend byl - co se premiér týče - poměrně plodný. Titul nejúspěšnějšího otvíráku si vysloužilo Elysium Neilla Blomkampa. Ke stejnému úspěchu, jaký o svém premiérovém víkendu sklidilo District 9, jej sice dělí sedm milionů dolarů, očekávání tvůrců i diváků však jistě bylo naplněno. Kombinace do detailu promyšleného příběhu, atraktivních kulis, nadčasového tématu a brilantního comebacku Jodie Foster zabrala a na Blomkampovu novinku si do kina zašly více než tři tisíce diváků.

Stříbrná pozice patří warnerovské krimikomedii Millerovi na tripu, která - jak se zdá - nalákala diváky především na Jennifer Aniston v roli striptérky. Snímek vydělal 26,5 milionů dolarů, což je kupodivu ještě méně, než předchozí počin režiséra Rawsona Marshalla ThurberaThe Mysteries of Pittsburgh (32,8 mil.). Velice nejistý osud měla - a zatím stále ještě mají - disneyovská Letadla. S výdělkem 22,5 milionu obsadila bronzovou příčku, oproti druhým Autům s šestašedesáti miliony je to však o poznání slabší výkon. Z letních animáků si tak zatím nejlépe vede Já padouch 2 a Univerzita pro příšerky.

Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson ve filmu Percy Jackson: Moře nestvůr / Percy Jackson: Sea of MonstersVe stínu výše jmenovaných novinek zůstává Percy Jackson: Moře nestvůr. Pokračování nepříliš úspěšného Zloděje blesku vyneslo něco málo přes čtrnáct a půl milionu dolarů a s největší pravděpodobností tento výsledek prapodivné snahy o jakousi variaci na Harryho Pottera čeká spíše propad. Z prvního místa na páté se o tomto víkendu propadly 2 zbraně, následují je druzí Šmoulové s devíti a půl milionem dolarů. Wolverine se propadl rovnou o pět míst, naopak závratný vzestup zaznamenala allenovka Jasmíniny slzy, která se s výdělkem dvou a půl milionu vyšplhala o další dvě příčky vzhůru.

Co nás čeká příště? Do kin zamíří životopisný jOBS, v němž se na stříbrné plátno vrací Ashton Kutcher, dále Kick-Ass 2: Na plný koule, prezidenty se hemžící The Butler Leeho Danielse a Paranoia Roberta Luketica. Zvítězí vzpomínka na appleovského velikána, komiksový nářez nebo atraktivní thrillery? Zůstane Neill Blomkamp neporažen?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 9.8.2013

1. Elysium 30,4 mil. (novinka)
2. Millerovi na tripu 26,6 mil. (novinka)
3. Letadla 22,5 mil. (novinka)
4. Percy Jackson: Moře nestvůr 14,6 (novinka)
5. 2 zbraně 11,1 mil.
6. Šmoulové 2 9,5 mil.
7. Wolverine 8 mil.
8. V zajetí démonů 6,7 mil.
9. Já padouch 2 5,7 mil.
10. Machři 2 3,7 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY