Pátý Bourne je na obzoru

Vydáno: 05.08.2013 19:27 - Martin Bubrín | foto: Universal Studios

Série s agentem Jasonem Bournem by se podle všeho měla dočkat i pátého dílu - ten se nyní dostává do pohybu hlavně kvůli tomu, že byl k filmu přidělen nový scenárista. Co můžeme čekat?
Jeremy Renner ve filmu Bourneův odkaz / The Bourne LegacyBourneovská trilogie dostala loni vcelku nevýrazný přídavek v podobě "pseudo spin-offu" Bourneův odkaz, kde slavného knižního i filmového agenta vystřídal nezničitelný Aaron Cross v podání Jeremyho Rennera. Snímek se částečně odehrával během událostí ultimáta, na něž nahlížel z druhé perspektivy, avšak rozvíjel naprosto samostatný příběh nahlížející pod pokličku tajného vládního agentu Treadstone.

A jelikož snímek v kinech vydělal nezpochybnitelných skoro třista milionů, je jasné, že producenti o tuto výdělečnou akční značku nechtějí přijít. Proto se dávají věci pomalu do pohybu - studio Universal oznámilo, že najalo scenáristu Anthonyho Peckhama (Sherlock HolmesInvictus: Neporažený), aby se ujal dalšího dílu franšízy. I když by studio zřejmě chtělo přivést zpět Matta Damona a využít jeho star-power, sequel spin-offu (uff, to je terminologie) je vyvíjen jako pokračování příběhu Aarona Crosse. Jestli si oba zmínění pánové dají sraz v pátém filmu a postaví se společnému nepříteli, to je zatím zahaleno záhadou.

Otázkou také je, zda se k filmu vrátí Tony Gilroy, režisér posledního dílu a zároveň scenárista všech bourneovek. Jelikož k filmu tentokrát nebude psát scénář, je jeho účast na projektu docela sporná. Ve filmu by se měl samozřejmě znovu objevit Jeremy Renner (fámy mluví o podepsání smlouvy na několik pokračování), ohledně návratu další postav (Rachel WeiszEdward Norton) zatím nepadlo žádné slovo.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY