Idris Elba jako vůdce Mandela v teaser traileru

Vydáno: 14.07.2013 08:30 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Příběh Nelsona Mandely, bojovníka proti apartheidu a prvního černého prezidenta Jihoafrické republiky, míří na plátno. Tvář mu propůjčil Idris Elba. Stejně jako hlas, o čemž se můžete přesvědčit v prvním teaser traileru.
Mandela: Long Walk to Freedom vznikl na motivy stejnojmenné knihy samotného Mandely z roku 1994. Bývalý jihoafrický prezident v ní líčí svůj život od raného dětství, přes dospívání i sedmadvacet let strávených ve vězení. Do režie filmové verze se pustil Justin Chadwick, který natočil kupříkladu historickou Královu přízeň.

První teaser trailer zatím nabízí vcelku působivý náhled na skupinku dětí ženoucích se jihoafrickou krajinu za Idrisem Elbou coby Mandelou. Nálety kamerou doprovází Idrisův monolog začínající slovy: „Ušel jsem dalekou cestu za svobodou. Byla to cesta dlouhá a ještě pořád není u konce.“

V omezené distribuci se snímek objeví v amerických kinech na konci listopadu letošního roku, tudíž se snad brzy dočkáme i plnohodnotné verze traileru. Ke slovu by se měly dostat i ostatní aktéři snímku, mezi které patří třeba i Naomie Harris. Ta si zahrála Mandelovu druhou manželu Winnie.

Mimo teaser trailer doprovází propagaci i zdařilá série plakátů, které slibují nejen „vůdce, kterého známe“, ale i Mandelu jakožto „potížistu“.

Plakáty si můžete prohlédnout v naší galerii, teaser trailer zhlédnete přímo pod článkem.

Oficiální teaser trailer ke snímku Mandela: Long Walk to Freedom


 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY