Peprných Padesát odstínů šedi našlo režiséra

Vydáno: 20.06.2013 18:00 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Kontroverzní bestseler označovaný hanlivě jako „porno pro matky“ má konečně režiséra. Po všech dohadech překvapivě nedošlo na renomované režiséry, jejichž jména byla v minulých týdnech předmětem vášnivé diskuze. Volba padla na ženu.
Sam Taylor-Wood při natáčení filmu  / Nowhere BoyPřípravy filmové adaptace Padesáti odstínů šedi britské autorky E.L. James přinesly zajímavé spekulace. O post režiséra pro kriticky nevděčný materiál se měl ucházet Gus Van Sant. Debata se na čas stočila i k Joe Wrightovi, který má za sebou takové klasické skvosty, jako je Pýcha a předsudek nebo Pokání. Výběr režiséra se ale nakonec ubral úplně jiným směrem.

Na režisérkou stoličku se totiž posadí Sam Taylor-Johnson, profesně známá jako Taylor-Wood. Ač co se týče „proslulosti“, za původně zamýšlenými pány zaostává, rozhodně se kvalitou snímků neřadí ke komerčnímu mainstreamu. Nejznámějším zářezem ve filmografii režisérky a fotografky Johnsonové se stal snímek Nowhere Boy o dětství Johna Lennona, za který si vysloužila obdiv akademické obce.

Jak se postaví k  příběhu o erotickém vztahu mezi mladou studentkou a charismatickým magnátem, je zatím velká neznámá. Stejně jako obsazení, byť role ústřední hrdinky Anastasie se čím dál častěji spojuje s rozjíždějící se kariérou Felicity Jones.

Stane se druhým aktérem kontroverzní romance režisérčin manžel Aaron Johnson?

Zdroj: Filmofilia



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY