Zemřel James Gandolfini, představitel Tonyho Soprana

Vydáno: 20.06.2013 09:37 - Amaya Tomanová | foto: BBC

V pouhých jedenapadesáti letech zemřel herec James Gandolfini, proslulý zejména svou rolí Tonyho Soprana, mafiánského bosse ze seriálu "The Sopranos".
James Gandolfini ve filmu  / Killing Them SoftlyJames Gandolfini, představitel Tonyho Soprana v populárním seriálu The Sopranos, zemřel ve středu během své dovolené v Římě. Příčinou smrti byl s největší pravděpodobností infarkt.

Kromě role mafiánského bosse ztvárnil Gandolfini například Virgila v Pravdivé romanci, svůj hlas propůjčil postavě Carol v animáku Max a maxipříšerky, na stříbrném plátně se naposledy objevil jako agent CIA ve filmu 30 minut po půlnoci, zahrál si i v kouzelnické komedii The Incredible Burt Wonderstone.

Seriálový Tony Soprano vynesl herci nejen několik cen a nominací Emmy či ocenění Asociace filmových kritiků, ale i jeden Zlatý globus a několik jeho nominací, v roce 2002 získal za roli Winstona Baldryho v Mexičanovi cenu Screen Idol.

Přestože byl Gandolfini newjerseyským rodákem, pocházel z italské rodiny. Narodil se osmnáctého září 1961. Vystudoval obor komunikace na  Rutgers University, k herectví poprvé přičichl v osmdsátých letech. Jeho broadwayský debut na prknech, která znamenají svět, se odehrál v roce 1992, kdy si zahrál v Tramvaji do stanice Touha  po boku Aleca Baldwina a Jessicy Lange. O rok později přišla jeho role v Pravdivé romanci, po většinu svého života hrál především mafiány, zločince a desperáty.

Gandoflini byl dvakrát ženatý, se svou druhou ženou Deborah Lin měl osmiměsíční dceru.

Zdroj: Slashfilm, IMDb




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • U podobně nešťastné události bych čekal víc... (Zbyněk Slívka, 20.06.2013 17:58) Reagovat

    U podobně nešťastné události bych čekal více osobní článek, ne jen citaci ze zdroje. Ale chápu, že šlo o rychlé vydání. Určitě by ale nebylo od věci zpracovat na počest tomuto velikánovi profil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY