Závodničtí Rivalové přijíždějí se dvěma trailery

Vydáno: 14.04.2013 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Nový snímek Rona Howarda o rivalitě jezdců Formule 1 Niki Laudovi a Jamesi Huntovi se nyní představuje rovnou ve dvou plnohodnotných upoutávkách, které lákají na emocionálně vyhrocené životopisné drama.
Filmová lahůdka, která působí i přes životopisnou provařenost tématu, a zároveň možné vzkříšení závodních filmů. Doby nákladných velkoprodukcí ze sedmdesátých let jako Le Mans nebo Grand Prix jsou nadobro pryč, do prostředí Formule 1 se naposledy podařilo uvést tak akorát výborným dokumentárním snímkem Senna, jinak si můžeme tak akorát připomenout nepříliš vydařené béčko se Sylvesterem Stallonem.
Rivalové by však mohli do dané látky vnést svěží vítr. Režírující Ron Howard si dává přestávku od unylých turistických procházek Roberta Langdona a přichází s audiovizuálně skvostným retro dramatem podle skutečných událostí, které se zabývá rivalitou rakouského jezdce Formule 1 Nikiho Laudy (Daniel Brühl) a britského jezdce Jamese Hunta (Chris Hemsworth), jež dohromady spojí jedna osudná událost.
Je tedy dost možné, že už takhle z kraje roku se nám tady rýsuje jeden z oscarových kandidátů - ani bychom se nedivili, kdyby se to Howardovi na stará kolena po více jak dvanácti letech znovu podařilo. Jeho film má vše, co by měl správný kandidát na nejslavnější filmovou cenu mít - emocionálně působivou dramatickou zápletku opírající se o skutečné události, stylový retro look, životopisný nádech a zároveň i trochu té progresivní videoklipové režie, která film neposílá do kolonky "uzívaná akademická rutina".
Obě upoutávky (teaser i trailer) mají velmi svižné tempo a vynikají v nich věci, které potěší jak ortodoxního fanouška Formule 1 tak i toho filmového, který o nejrychlejší vozy světa zavadil jen při přepínání mezi kanály. Rivalové dorazí do českých kin 3. října letošního roku.
Trailery můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Mezinárodní teaser filmu Rivalové

Originální trailer filmu Rivalové


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY