Zemřel herec a moderátor Vladimír Čech

Vydáno: 22.03.2013 19:19 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Svému vážnému onemocnění dnes v pražské motolské nemocnici podlehl Vladimír Čech, herec a moderátor, kterého nejvíce proslavila vědomostní soutěž Chcete být milionářem?.
Vladimír Čech se narodil 6. července 1951 v Praze herci Vladimíru Čechovi a televizní hlasatelce Hedě Čechové. Po maturitě se živil například jako kulisák nebo uklízeč. Zlom přišel v roce 1973, kdy byl přijat ke studiu DAMU, kterou o čtyři roky později také zdárně dokončil.
Střídavě se objevoval na prknech divadel v Ostravě, Praze nebo Těšíně. Jeho televizní filmografie je z doby před revolucí zato chudší. Čech totiž z politických důvodů musel této práce zanechat.
Po roce 1989 se opět začíná objevovat v seriálech a pořadech, malé role ho čekají i na velkém plátně. Za všechny zmiňme třeba generační seriál Vyprávěj a drama Oběti a vrazi. Největší popularity se mu ale dostalo jako moderátorovi Chcete být milionářem?, české verze světové vědomostní soutěže, kterou od roku 2000 vysílala TV Nova.
Na začátku měsíce byl herec se zápalem plic převezen do pražské Motole, kde také dnes zemřel. Hlavní příčinou jeho smrti však údajně mělo být dědičné nádorové onemocnění. Bylo mu šedesát jedna let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY